Waarom bleken bij de
Tandenbleker Nederland?

 • De nr 1 specialist in het bleken van tanden
 • 2300+ online beoordelingen
 • Super witte tanden in slechts 1 afspraak
 • Altijd de beste dienstverlening en nazorg!
 • De meest unieke NON-Peroxide bleekgel
 • Gratis consult op locatie
 • Meer dan 10 top locatie's
 • Al jouw sessies op dezelfde dag!
+
Tevreden Klanten
+
Online Beoordelingen
+
Vestigingen

Deel Deze Blog 

Follow by Email
Facebook
 

Hoe kun je goed voor je tanden zorgen?

Hoe kun je goed voor je tanden zorgen?

Wanneer je wilt dat je tanden zo mooi mogelijk blijven, kun je natuurlijk het beste zo goed mogelijk voor jouw tanden zorgen. Er zijn een aantal dingen die je hiervoor kunt doen. Lees snel verder!

Let op wat je eet en drinkt en wanneer je dat doet

Volgens meerdere experts is het belangrijk dat je het aantal eetmoment op een dag beperkt. Zo kun je het beste 3 hoofdmaaltijden hebben en 4 tussendoortjes. Behalve water, zorgt voeding er namelijk voor dat de zuurgraad in de mond daalt. Hierdoor kunnen tanderosie en gaatjes ontstaan.

Daarnaast moet je natuurlijk letten op wat je eet. Zo is het algemeen bekend dat eten en drinken dat veel suikers bevat, niet goed zijn voor het gebit. Denk hierbij niet alleen aan snoep, maar ook aan sap, frisdrank en sportdrankjes.

Poets je tanden goed

Dit klinkt logisch en dat is het in zekere zin ook. Toch denken heel veel mensen dat zij hun tanden goed poetsen, terwijl dat helaas niet het geval is.

 1. Door onderstaand stappenplan te volgen, weet je zeker dat jij jouw tanden goed poetst:
 2. Gebruik een elektrische tandenborstel. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat een elektrische tandenborstel echt effectiever is dan een handtandenborstel.
 3. Poets je tanden minstens 2 keer op een dag en per poetsbeurt 2 minuten lang. Poets daarnaast je tanden niet direct na het eten, maar pas ongeveer na een uur dat je een maaltijd hebt genuttigd.
 4. Gebruik tandpasta met fluoride. Fluoride is namelijk een stof die helpt het tandglazuur te versterken, waardoor je tanden minder kwetsbaar worden voor zuur.
 5. Begin bij het poetsen aan de buitenkant onder aan je tanden en neem hierbij je tandvlees mee. Ga omhoog en neem goed de bovenkant van de tanden mee. Vervolgens poets je de binnenkant van de tanden en neem je aan die kant ook het tandvlees mee. Doe dit zowel aan de bovenkant als de onderkant van het gebit.
 6. Poets niet te hard. Sommige mensen denken dat hoe harder zij over hun tanden heen gaan, hoe beter het is. Dat is echter niet waar. Door te hard te poetsen kun je letterlijk het tandvlees en tandglazuur wegpoetsen. Wanneer dat eenmaal weg is, komt het ook niet meer terug. Wanneer je het tandvlees wegpoetst, kun je een gevoelig tandhals en vervelende ontstekingen krijgen.
 7. Vervang een tandenborstel om de 3 maanden. Dan weet je namelijk zeker dat je altijd met een tandenborstel poetst die in een goede staat is.
 8. Spoel na het poetsen je mond na met natuurlijk mondwater. Dit soort mondwater helpt namelijk goed tegen tandvleesontsteking en tandplak. Bovendien kan het een slechte adem tegengaan.

Naast het goed en regelmatig poetsen van de tanden, is het belangrijk dat je voor elke poetsbeurt de tussenruimtes tussen de tanden en kiezen goed te reinigen. Dat kun je bijvoorbeeld doen met een rager, flosdraad of een tandenstoker.

Bezoek de tandarts

Om er zeker van te zijn dat je een gezond gebit hebt, is het belangrijk om minstens 2 keer in het jaar naar de tandarts te gaan. De tandarts controleert jouw gebit goed, waardoor hij narigheden zoals gaatjes en ontstekingen kan ontdekken, behandelen en zelfs tegengaan.

Rook niet!

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er echt een verband is tussen tandvleesziekten en roken. Bovendien kan roken ook het genezen van wondjes en ontstekingen in de mond tegengaan en zelfs de kans op mondkanker vergroten. Nog een groot nadeel van roken is dat het je tanden en kiezen verkleurt. Verkleurde tanden en kiezen kun je natuurlijk laten bleken, maar het beste kun je natuurlijk gewoon die sigaretten laten liggen.

Zo makkelijk is het!

Zoals je ziet zijn er best wat simpele dingen die je kunt doen om goed voor je tanden te zorgen. Heb je vragen over jouw gebit? Dan kun je het beste bij de tandarts terecht. Heb je verkleuringen aan jouw tanden en wil je die graag verbloemen? Laat dan je tanden bleken in Amsterdam, Rotterdam of Utrecht bij bijvoorbeeld De Tandenbleker Nederland. Bovendien hebben wij verspreid over Nederland, Belgie en Marokko nog veel meer vestigingen! Bekijk op onze website welke locatie het dichtst in jouw buurt is.

Onze partners

nl_NLDutch
fr_FRFrench nl_NLDutch