Menu
Menu

Waarom tanden bleken bij De Tandbleker Nederland?​

Hoe voorkomt u gelere tanden?

Al eeuwenlang zijn witte tanden een schoonheidsideaal. Echter is niet iedereen gezegend met spierwitte tanden. Daarom laten steeds meer mensen hun gelere tanden bleken. Maar zou het niet fijn zijn als u gelere tanden gewoon kan voorkomen? Is dat wel mogelijk? Dat vertellen wij in dit artikel.

Is het mogelijk om gele(re) tanden te voorkomen?

Helaas niet. De één heeft wittere tanden dan de ander. Toch heeft bijna niemand van zichzelf spierwitte tanden. Voor een deel bepalen onze genen de kleur van onze tanden. Daarnaast verkleuren tanden door de jaren heen door ouderdom. Bovendien zijn er ook nog externe factoren die tanden geler kunnen maken. Denk hierbij onder andere aan: voeding, roken, tandsteen en medicatie en de conditie van tanden.

Ouderdom

Gele tanden ontstaan naarmate we ouder worden. Dit komt doordat tanden door de jaren heen slijten en het tandglazuur ook steeds dunner wordt of zelfs steeds meer verdwijnt. Dat is ook de reden waarom we bij jongere mensen na een bleekbehandeling sneller een goed resultaat zien dan bij oudere mensen. Door goed voor uw tanden te zorgen, gaat u de verkleuring van uw tanden zo veel mogelijk tegen.

Voeding

Voeding waar veel suiker en kleurstoffen aan zijn toegevoegd, tasten het tandglazuur aan. Hoe meer uw tandglazuur is aangetast, hoe minder wit uw tanden ogen. Ook zure voedingsmiddelen kunnen uw tanden aantasten.

Wilt u zo goed mogelijk voorkomen dat uw tanden geler worden? Laat dan de volgende voedingsmiddelen zo veel mogelijk staan:

 • Koffie
 • Rode wijn
 • Bessen
 • Rode bieten
 • IJsjes
 • Balsamico
 • Citrusvruchten (en sappen ervan)
 • Thee
 • Cola
 • Energiedrankjes
 • Augurken
 • Azijn
 • Snoep
 • Curry en andere sausen met een sterke kleur

Roken

In sigaretten zit nicotine. Dit stofje is niet alleen verslavend, maar laat ook een donkerbruine aanslag op uw tanden achter. Hoe meer u rookt, hoe dieper de aanslag zich in uw tand nestelt. Hoe dieper de aanslag zich in uw tanden nestelt, hoe lastiger het wordt om er weer van af te komen of het te verbergen. Door te roken kunt u zelfs niet alleen gele, maar ook zwarte tanden krijgen. Wanneer u graag zo wit mogelijke tanden wilt, is het eigenlijk noodzakelijk om niet te roken.

Tandsteen

Nadat u eten of drinken heeft genuttigd, kan er tandplak op uw tanden vormen. Wanneer tandplak niet goed wordt weggehaald, kan het zich ophopen en verkalken. Verkalkte tandplak heet ook wel tandsteen. Tandsteen heeft een donkere kleur, waardoor uw tanden er grauwer door uitzien. Bovendien kan tandsteen ook uw tandvlees ontsteken. Heeft u last van tandsteen? Uw gebit ziet er niet alleen mooier uit als u tandsteen heeft laten verwijderen, maar het is ook nog eens beter voor de conditie van uw gebit.

Wilt u tandsteen voorkomen? Dan kunt u het beste uw tanden goed poetsen. Bovendien kunt u eens in het jaar uw tanden laten polijsten. Tijdens een polijstbehandeling wordt overtollig tandplak weggehaald. Hierdoor wordt dus zoveel mogelijk voorkomen dat er tandsteen op en tussen uw tanden ontstaat. Voor een polijstbehandeling kunt u gewoon bij De Tandenbleker Nederland terecht.

Medicatie

Wanneer u medicijnen slikt, doet u dat natuurlijk niet zonder reden. Helaas kunnen medicijnen vlekken op uw tanden veroorzaken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan donkerbruine of grijze strepen. De tanden kunnen door regelmatig medicijngebruik ook een gelere kleur krijgen. Om van deze vlekjes af te komen, raden sommige mensen en organisaties aan om fluoridesupplementen in te nemen. Deze supplementen verdoezelen namelijk de vlekjes op uw tanden. Echter is uit meerdere onderzoeken gebleken dat fluoride erg schadelijk voor de gezondheid kan zijn. Het middel kan zelfs hersenbeschadigingen veroorzaken.

Conditie van uw tanden

De conditie van uw tanden bepaalt ook hoe wit of geel uw tanden eruit ziet. Heeft u beschadigingen zoals barstjes of scheurtjes in uw tanden? Tandplak kan zich daar al snel in ophopen. Hierdoor zullen uw tanden er heel wat geler uitzien.

Hoe komt u van gelere tanden af?

Wanneer u van gele tanden af wilt komen, is het belangrijk om naar de oorzaak van de gele kleur te krijgen en die aan te pakken. Laat uw tanden eens goed polijsten en ze zien er al een stuk witter uit. Bovendien kunt u er ook voor kiezen om uw tanden te laten bleken. Dat kan onder andere bij De Tandenbleker Nederland. Bij ons kunt u uw tanden laten bleken van Rotterdam tot aan Amersfoort. Wij hebben door heel Nederland 10 vestigingen, waardoor de kans groot is dat er een vestiging bij u in de buurt zit.

Spread the word

nl_NLNL
fr_FRFR nl_NLNL