Kunt u zelf thuis uw tanden bleken of het beter laten doen?

Zelf thuis uw tanden bleken of het laten doen?

Sommige voedingsmiddelen kunnen de tanden extra laten verkleuren. Wanneer u graag witte tanden wilt, is de enige mogelijkheid daarvoor het bleken van uw tanden. Is het thuis tanden bleken daarom een goed idee of kunt u beter de tandarts of een salon bezoeken. Wij gaan onderzoeken of thuis tanden bleken een goede optie is.

Waar kunt u uw tanden laten bleken?

U kunt uw tanden zelf bleken, ze laten bleken bij de tandarts of bij een salon zoals De Tandenbleker Nederland. 

1. Het laten bleken bij de tandarts

Het enige nadeel van uw tanden laten bleken bij de tandarts, is dat de tandarts kan weigeren de bleekbehandelingen uit te voeren. Zo zijn sommige tandartsen bij voorbaat al tegen het bleken van tanden en andere tandartsen bieden deze dienst gewoonweg niet aan.

2. Tanden bleken bij De Tandenbleker

U zou in dat geval uw tanden kunnen laten bleken bij De Tandenbleker Nederland. Hier werken alleen maar gecertificeerde mensen, die gespecialiseerd zijn in het bleken van tanden. Wanneer u uw eerste afspraak hebt, krijgt u eerst een consult. Tijdens dit consult luistert een van onze medewerkers naar uw wensen. Hij of zij kan ook aan de hand van uw gebit bepalen welke behandeling het beste bij u past.

Wij bleken uw tanden met een 100% veilige bleekgel, waardoor uw tanden geheel risicoloos worden gebleekt.

Hoe kunt u zelf thuis tanden bleken?

Er zijn verschillende methoden die u zelf kunt uitvoeren om thuis uw tanden en kiezen te bleken. We benoemen er hieronder een paar:

1. Maak gebruik van een gipsafdruk

Zo kunt u bij de tandarts een gipsafdruk van uw gebit laten maken. Aan de hand van deze afdruk krijgt u een kunststof lepel mee naar huis, die precies om uw gebit heen past. Eenmaal thuis kunt u op de lepel bleekgel aanbrengen. Hierna drukt u de lepel op uw tanden en kiezen en laat u het goedje meerdere uren inwerken.

Het nadeel van deze methode is dat u pas na 1 tot 4 weken resultaat ziet. Bovendien kost het maken van een gipsafdruk en lepel ongeveer 250 euro. Vergelijk dit met onze Happy Smile Behandeling van 44,99, waarbij u ook direct resultaat ziet. Dan is 250 euro voor zo’n lepel best wel veel geld.

2. U koopt online een bleekkit

Tegenwoordig is er via grote webshops zoals Ebay, Amazon en Aliexpress van alles online te verkrijgen. Zo ook goedkope bleekkits waarmee u zelf thuis uw tanden kunt bleken. In zo’n kit zit alles wat u nodig heeft om uw tanden te bleken. Echter raden wij het ten zeerste af om zo’n kit aan te schaffen. U weet namelijk niet zeker of het bleekmiddel wat in zo’n kit wordt meegeleverd, wel aan de Europese regels voldoet. Daardoor weet u ook niet zeker of het bleekmiddel gevaarlijk voor uw gebit of zelfs voor uw gezondheid zal zijn.

3. U gebruikt een bleekmiddel van de drogist

Naast bovenstaande bleekmiddelen om thuis uw tanden te bleken, zijn er ook bleekmiddelen te koop bij de drogist. Het grote voordeel van deze middelen is dat ze niet schadelijk zijn voor uw tanden en kiezen. Het grote nadeel is echter dat er maar 0,1% waterstofperoxide in zit. Dit is het middel wat tanden witter maakt. Door deze kleine hoeveelheid waterstofperoxide, worden uw tanden eigenlijk niet echt witter. Het helpt dus helemaal niets.

Is thuis bleken dus een goed idee?

We hebben nu alle bleekmethoden die u thuis kunt doen op een rijtje gezet. Hierbij zijn wij tot de conclusie gekomen dat er wel een aantal methodes zijn die u zelf thuis kunt doen. Echter hebben al deze methoden best wel wat nadelen. Hierdoor zijn wij tot de conclusie gekomen dat het toch niet zo’n goed idee is om zelf thuis uw tanden te bleken.

Veilig en pijnloos uw tanden laten bleken?

Bent u overtuigd van onze effectieve en veilige methode voor het bleken van tanden. En wilt u een stralend wit gebit en een zelfverzekerde uitstraling? Maak dan direct een afspraak met ons of bezoek een vestiging bij u in de buurt.

Spread the word

nl_NLNL
de_DEDE fr_FRFR nl_NLNL