5mei

Overweeg je om je tanden te laten bleken, maar twijfel je nog een beetje? Dat snappen wij bij De Tandenbleker Nederland heel goed. Tanden bleken is niet zomaar iets. Om je zo goed mogelijk te helpen vertellen wij wat de voordelen en nadelen van het tanden bleken zijn. Lees meer!

Wat zijn de nadelen van tanden bleken?

Laten we maar eerst met het vervelende beginnen, de nadelen van tanden bleken. Wat precies de nadelen van tanden bleken zijn, hangt compleet af van hoe je tanden worden gebleekt en door wie.

1. Tanden bleken met een bleekkit

Wanneer je jouw tanden zelf thuis bleekt met een bleekkit, kan dit nare gevolgen voor je tanden hebben. In de bleekkit kan namelijk een chemisch bleekmiddel zitten, dat niet aan de Europese Richtlijnen voldoet. Daardoor is het mogelijk dat het bleekmiddel meer dan 6% waterstofperoxide bevat. In dat geval kan het bleekmiddel je tanden aantasten. Bleek je tanden dan ook nooit thuis en al helemaal niet met een goedkope bleekkit dat je uit een land zoals China hebt besteld.

2. Gevoelige tanden en tandvlees

Mondhygiënisten en tandartsen mogen een bleekmiddel met 6% waterstofperoxide gebruiken. Door dit middel kunnen je tanden en tandvlees tijdelijk wat gevoeliger zijn dan anders.

3. Bepaalde etenswaren laten staan

Als je jouw tanden hebt laten bleken, wil je ze natuurlijk zo lang mogelijk wit houden. Om dit te kunnen waarborgen, is het belangrijk om bepaalde voedingsmiddelen te laten staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rode wijn, koffie, blauwe bessen, thee, curry en sportdranken. Deze voedingsmiddelen tasten de kleur van het gebit namelijk aan. Wil je deze etenswaren toch blijven nuttigen? Dan kun je het beste direct na het nuttigen ervan je tanden én gebit poetsen.

Het resultaat is niet blijvend

Als je jouw tanden laat bleken, is het goed om te weten dat het resultaat niet voor altijd is. Door de jaren heen zullen je tanden weer verkleuren. Om je tanden altijd zo wit en mooi mogelijk te houden, is het een goed idee om je tanden om de 2 tot 3 jaar te laten bleken.

Wat zijn de voordelen van tanden bleken?

Goed, dat waren de nadelen. Gelukkig kent het laten bleken van tanden ook een aantal voordelen.

1. Je krijgt een stralende glimlach

Dit is natuurlijk heel logisch, maar zeker wel het benoemen waard. Het grote voordeel van je tanden laten bleken is dat je er een stralende glimlach van krijgt. Wittere tanden laten je er direct verzorgder uitzien. Bovendien zullen beschadigingen en vlekjes een stuk minder zichtbaar zijn wanneer je tanden zijn gebleekt. Daarnaast kunnen zelfs dode tanden, die een andere kleur hebben dan levende tanden, worden gebleekt. Hierdoor zullen al je tanden weer dezelfde kleur hebben.

2. Het geeft je een zelfverzekerde uitstraling

Steeds meer zelfbewuste mensen willen er goed uitzien. Want binnen een uur heb je weer een frisse uitstraling. Bovendien helpt een stralend witte lach je zelfverzekerder te zijn.

Voor een stralende glimlach, maak je direct een afspraak

Wil je jouw laten tanden bleken? Kies dan voor ons. Want uw glimlach is ons visitekaartje. Met vestigingen in Nederland, Duitsland, België en Marokko durven wij ons dé expert in het tanden bleken te noemen. Maak direct een afspraak of bezoek een vestiging bij je in de buurt en wij laten je weer stralen.

Leave a reply

Wij zijn met meer dan 40 locaties gevestigd in 4 landen.

Hoofdkantoor
Onze diensten
Scroll to top