• Gegarandeerd witte tanden
  • Vestigingen over héél Nederland
  • Veilig en pijnloos
a
detandenbleker-logo
detandenbleker-logo
  • Gegarandeerd resultaat!
  • Vestigingen over héél Nederland
  • Veilig en pijnloos
google-logo

"Wauw! dit werkt ECHT! Mijn tanden zijn superwit geworden..."

★★★★★ 4.8/5 | Bekijk alle reviews.

Hoe moet je eigenlijk tandenpoetsen

0 Reacties

Wij hebben al in meerdere blogs uitgelegd dat als je verkleuringen van je tanden zo veel mogelijk wilt tegen gaan, het belangrijk is dat je jouw tanden goed poetst. Wat is eigenlijk de beste manier om tanden te poetsen? Wanneer en hoe vaak kun je het beste je tandenpoetsen? In dit blog gaan we hier uitgebreid op in.

Wanneer kunt je het beste tandenpoetsen?
Je kunt het beste 2 keer per dag je tanden poetsen. Het is hierbij belangrijk dat je hier vaste momenten voor hebt. Heb je snel last van gaatjes? Dan kun je het beste je tanden 3 tot 4 keer op een dag poetsen.
Het is een heel goed idee om je tanden voor het slapengaan te poetsen. Terwijl je slaapt, vindt er namelijk geen natuurlijke reiniging in je mond plaats. Als je jouw tanden niet poetst voordat uje gaat slapen, kan viezigheid zoals tandplak zich ophopen. Tandplak kan uiteindelijk tandsteen veroorzaken.

’s Ochtends voor of na het ontbijt
Het volgende juiste moment om je tanden te poetsen is wanneer je ’s ochtends weer wakker bent. De meeste mensen poetsen hun tanden direct na het ontbijt. Dat lijkt ook logisch, want je wilt natuurlijk met schone tanden en een frisse adem de deur uitstappen.
Let wel op: wanneer je direct na het ontbijt je tanden poetst, kan dit voor je tanden erg schadelijk zijn. Dat is helemaal het geval als je ontbijt vooral uit zuur en suiker (zoals ontbijtgranen, sap en fruit) bestaat. Als je te snel na het ontbijt je tanden poetst, kunnen het zuur en de suiker je tandglazuur aantasten. Het beste kun je na het ontbijt een half uur wachten met tandenpoetsen. Wanneer je geen tijd wilt verliezen, omdat je bijvoorbeeld naar je werk moet, kun je het beste even je tanden op het werk poetsen. Of poets je tanden voor het ontbijt en kleed je daarna aan enzovoorts. De etensresten die na het ontbijt nog op je tanden zijn achtergebleven kun je met een tandenstoker of flosdraad weghalen.

Hoelang moet je jouw tanden poetsen?
Het beste kun je per poetsbeurt je tanden 2 minuten poetsen. Sommige mensen denken dat ze inderdaad zo lang hun tanden poetsen, maar doen het in werkelijkheid toch korter. Om er zeker van te zijn dat je inderdaad 2 minuten lang je tanden poetst, kun je dit met een timer bijhouden.
Welke techniek kun je het beste gebruiken?
Tandenpoetsen lijkt een fluitje van een cent, toch doet niet iedereen het goed. Om er zeker van te zijn dat je goed je tanden poetst, volg je de volgende stappen:
Plaats de borstel met een hoek van 45 graden op je tanden.
Maak voorzichtig ronde bewegingen met de borstel.
Beweeg de borstel ondertussen ook kort heen en weer.
Borstel eerst de voorkant van je tanden, daarna de bovenkant en vervolgens de achterkant.
Neem tijdens het poetsen ook je tandvlees mee.
Borstel tot slot zachtjes je tong, zodat je bacteriën verwijdert. Bovendien zorgt het borstelen van de tong ervoor dat je een nog frissere adem krijgt.

Heb je een elektrische tandenborstel? Die maakt automatisch al zelf de ronddraaiende bewegingen. Let er bij deze borstel echter wel op dat je geen enkele oppervlakte van je gebit en tandvlees mist.
Flossen na het tanden poetsen
Sommige plekjes, zoals tussen de tanden, zijn lastig of niet goed met een tandenborstel te bereiken. Het beste kun je daarom na het poetsen van je tanden ook flossen met een flosdraadje. Wikkel de uiteinden van het flosdraadje om de middelvingers van je handen. Breng daarna het flosdraad tussen de tanden aan en beweeg van voor naar achter. Het is al voldoende om 1 keer per dag te flossen.

Laat je tanden regelmatig goed reinigen
Naast het regelmatig en de op juiste manier poetsen van je tanden, is het ook een goed idee om je tanden eens in de zoveel tijd goed te laten reinigen.
Zo kun je jouw tanden laten polijsten. Tijdens een polijstbehandeling wordt hardnekkig tandaanslag verwijderd. Je tanden zullen na een behandeling niet alleen gladder en schoner aanvoelen, maar er ook nog eens een stuk beter uitzien. Wil je graag jouw tanden laten polijsten? Dan kun je hiervoor terecht bij De Tandenbleker Nederland. Bij ons duurt een polijstbehandeling ongeveer 5 minuten, dus voor de tijd hoef je het niet te laten.
Voor een stralende glimlach, maak je direct een afspraak
Wil je jouw tanden laten bleken? Kies dan voor ons. Want jouw glimlach is ons visitekaartje. Met vestigingen in Nederland, Duitsland, België en Marokko durven wij ons dé expert in het tanden bleken te noemen. Maak direct een afspraak of bezoek een vestiging bij u in de buurt en wij laten u weer stralen.

Waarom tanden bleken met peroxide afgeraden is

Waarom tanden bleken met peroxide afgeraden is

Tanden bleken met peroxide kan een effectieve manier zijn om de tanden te verbleken, maar het kan ook schadelijk zijn voor het tandglazuur en het tandvlees. Wat is peroxide? Peroxide is een bleekmiddel dat wordt gebruikt in veel tandenbleekproducten. Het kan echter...

De 10 meestvoorkomende oorzaken van gevoelige tanden

De 10 meestvoorkomende oorzaken van gevoelige tanden

Tandgevoeligheid kan een vervelend, maar tijdelijk probleem zijn dat vaak wordt veroorzaakt door bepaalde prikkels zoals temperaturen en bepaalde stoffen. Als je te maken hebt met dit soort tandpijn, vrees dan niet! Hier zijn enkele bekende oorzaken van gevoelige...

Wat doet suiker met onze tanden

Wat doet suiker met onze tanden

Dat suiker slecht is voor het gebit, is bekend. Let daarom op je suiker consumptie. Maar waarom is suiker slecht voor onze tanden? Dat leggen wij in dit blog uit. Waarom is suiker slecht voor het gebit?Wij hebben verschillende bacteriën in de mond. Suiker is slecht...

Is tanden bleken veilig

Is tanden bleken veilig

Tanden bleken lijkt tegenwoordig niet meer een hele bijzondere gebeurtenis. Steeds meer mensen laten hun tanden namelijk bleken. Maar is tanden bleken wel veilig? Of kun je het beter niet doen? Dat vertellen je graag! Of tanden bleken veilig is hangt van de...

Hoe moet je na het tanden bleken voor jouw tanden zorgen

Hoe moet je na het tanden bleken voor jouw tanden zorgen

Wij krijgen na het bleken vaak de vraag. ‘Hoe moet ik mijn tanden verzorgen om mijn tanden langer wit te houden?’ Het is goed om te weten dat je na het bleken van je tanden op een bepaalde manier voor je tanden dient te zorgen. Door dat te doen, houd je zo lang...

Kun je zelf thuis jouw tanden bleken of het beter laten doen

Kun je zelf thuis jouw tanden bleken of het beter laten doen

Sommige voedingsmiddelen kunnen de tanden extra laten verkleuren. Wanneer je graag witte tanden wilt, is de enige mogelijkheid daarvoor het bleken van je tanden. Is het thuis tanden bleken daarom een goed idee of kun je beter de tandarts of een salon bezoeken. Wij...