Menu
Menu

Is tanden bleken veilig?

Is tanden bleken veilig?

Tanden bleken lijkt tegenwoordig niet meer een hele bijzondere gebeurtenis. Steeds meer mensen laten hun tanden namelijk bleken. Maar is tanden bleken wel veilig? Of kunt u het beter niet doen? Dat vertellen wij in dit artikel.

De veiligheidsrisico’s hangen van de bleekmethode af

Er zijn verschillende methodes om tanden te bleken. De ene methode is veiliger dan de ander. Hieronder lichten we de meest voorkomende bleekmethodes toe. We leggen bij elke methode ook uit of het veiligheidsrisico’s met zich meebrengt.

Bleken met een hoog gehalte waterstofperoxide

Tot een aantal jaren terug was het heel normaal om tanden door middel van het bleekmiddel waterstofperoxide witter te maken. Hoe hoger het gehalte waterstofperoxide, hoe witter tanden worden. Echter brengen hoge gehaltes waterstofperoxide risico’s met zich mee. Ze kunnen uw gebit en tandvlees behoorlijk aantasten.

Sinds 1 november 2012 regels omtrent waterstofperoxide

Sinds 1 november 2012 mag in de Europese Unie niet meer worden gebleekt met bleekmiddelen waar meer dan 6% waterstofperoxide inzit. Bovendien mogen alleen tandartsen en mondhygiënisten (onder toezicht van een tandarts) met 6% waterstofperoxide werken. Andere mensen mogen nog maar met 0,1% peroxide werken. Daarnaast mogen in winkels alleen nog maar producten worden verkocht waar 0,1% waterstofperoxide inzit. Dit percentage is te weinig om ook daadwerkelijk wittere tanden te krijgen.

Bleken bij de tandarts of mondhygiënist

Het is mogelijk om uw tanden te laten bleken bij de tandarts of mondhygiënist. Zij gebruiken doorgaans 6% waterstofperoxide, waardoor u zeker weten witte tanden zult krijgen. Volgens deskundigen is 6% waterstofperoxide niet schadelijk voor uw gebit. Om er echter zeker van te zijn dat dit middel uw gebit echt niet zal aantasten, kunt u natuurlijk het beste er niet mee in aanraking komen.

Bleekkits die u online kunt bestellen

De producten die in Nederland in fysieke winkels te koop zijn, worden goed gecontroleerd. Hierdoor kunt u er zeker van zijn dat u in fysieke winkels alleen maar producten zult kunnen kopen die maar 0,1% peroxide bevatten. Echter is het veel lastiger om producten die online worden verkocht te controleren. Vooral wanneer u bijvoorbeeld een bleekkit uit China koopt, is het niet zeker dat de producten in de bleekkit aan de Europese Richtlijnen voldoen. U weet hierdoor niet zeker of het bleekmiddel dat in de kit zit, veilig is. Koop daarom nooit online goedkope bleekkits en al helemaal niet uit landen zoals China. Bovendien kunt u natuurlijk het beste uw tanden niet zelf bleken, maar dit overlaten aan een gecertificeerde professional. Dan weet u zeker dat het bleken van uw tanden zo goed en veilig mogelijk gebeurt.

Bleken in salons

Of u veilig uw tanden kunt laten bleken, hangt van een aantal factoren af. Een van die factoren is het bleekmiddel dat in de salon wordt gebruikt. Is het bleekmiddel 100% veilig? Of brengt het enkele risico’s met zich mee? Wanneer u uw tanden wilt laten bleken in een salon, is het een goed idee om u hier van tevoren over te laten informeren. Daarnaast is het ook belangrijk dat u nagaat of de medewerkers van de salon wel genoeg ervaring en deskundigheid hebben met het bleken van tanden. Schoonheidsspecialisten focussen zich bijvoorbeeld niet alleen op het bleken van tanden. Op een werkdag kunnen zij verschillende uiteenlopende behandelingen uitvoeren. Hierdoor is de kans groot dat ze niet heel erg ervaren zijn in tanden bleke

Laat uw tanden veilig bleken bij De Tandenbleker Nederland

Er zijn ook salons die zich juist alleen maar focussen op het bleken van tanden. Neem bijvoorbeeld De Tandenbleker Nederland. Wij hebben meerdere vestigingen in België, Nederland en zelfs Marokko. In al deze vestigingen is het witter maken van tanden de enige dienst die wij aanbieden. Bovendien worden al onze medewerkers intern opgeleid. Hierdoor zijn ze allemaal gespecialiseerd in het bleken van tanden. De mensen in onze salons weten dan ook erg goed hoe zij u op een verantwoordelijke manier aan het beste resultaat kunnen helpen. Wanneer u uw tanden laat bleken bij De Tandenbleker Nederland, weet u dus zeker dat u in goede handen bent.

100% veilige bleekmiddel

Bij De Tandenbleker Nederland bleken wij uw tanden gegarandeerd veilig. Dat komt doordat wij voor het bleken van tanden het 100% veilige NON-Peroxide bleekgel gebruiken. In dit bleekmiddel zitten geen schadelijke stoffen zoals waterstofperoxide. Het bleekgel bestaat uit alleen maar ingrediënten die niet schadelijk voor uw tanden zijn. 

Conclusie

Het woord op de beginvraag luid: Ja, tanden bleken kan zeker op een veilige manier. Om er zeker van te zijn dat uw tanden 100% veilig worden gebleekt, kunt u naar De Tandenbleker Nederland gaan. Wij hebben door heel Nederland verschillende vestigingen. Wij kunnen bijvoorbeeld uw tanden bleken in bleken in Amsterdam of Amersfoort. Wilt u bij ons uw tanden laten bleken? Maak dan vandaag nog een afspraak!

Spread the word

nl_NLNL
fr_FRFR nl_NLNL