skip to Main Content
Blog

Is tanden bleken veilig?

Tanden bleken lijkt tegenwoordig niet meer een hele bijzondere gebeurtenis. Steeds meer mensen laten hun tanden namelijk bleken. Maar is tanden bleken wel veilig? Of kun je het beter niet doen? Dat vertellen je graag!

Of tanden bleken veilig is hangt van de bleekmethode

Er zijn verschillende methodes om tanden te bleken. De ene methode is veiliger dan de ander. Hieronder lichten we de meest voorkomende bleekmethodes toe. We leggen bij elke methode ook uit of het veiligheidsrisico’s met zich meebrengt.

Nieuwe regels omtrent waterstofperoxide

Sinds 1 november 2012 mag in de Europese Unie niet meer worden gebleekt met bleekmiddelen waar meer dan 6% waterstofperoxide inzit. Bovendien mogen alleen tandartsen en mondhygiënisten (onder toezicht van een tandarts) met 6% waterstofperoxide werken. Andere mensen mogen nog maar met 0,1% peroxide werken. Daarnaast mogen in winkels alleen nog maar producten worden verkocht waar 0,1% waterstofperoxide inzit. Dit percentage is te weinig om ook daadwerkelijk wittere tanden te krijgen.

1. Bleken met een hoog gehalte waterstofperoxide

Tot een aantal jaren terug was het heel normaal om tanden door middel van het bleekmiddel waterstofperoxide witter te maken. Hoe hoger het gehalte waterstofperoxide, hoe witter tanden worden. Echter brengen hoge gehaltes waterstofperoxide risico’s met zich mee. Ze kunnen je gebit en tandvlees behoorlijk aantasten.

100% veilige bleekmiddel

Wij bleken je tanden gegarandeerd veilig. Dat komt doordat wij voor het bleken van tanden het 100% veilige NON-Peroxide bleekgel gebruiken. In dit bleekmiddel zitten geen schadelijke stoffen zoals waterstofperoxide. Het bleekgel bestaat uit alleen maar ingrediënten die niet schadelijk voor je tanden zijn.

2. Bleken bij de tandarts of mondhygiënist

Het is mogelijk om je tanden te laten bleken bij de tandarts of mondhygiënist. Zij gebruiken doorgaans 6% waterstofperoxide, waardoor je zeker weten witte tanden krijgt. Volgens deskundigen is 6% waterstofperoxide niet schadelijk voor je gebit. Om er echter zeker van te zijn dat dit middel je gebit echt niet zal aantasten, kun je natuurlijk het beste er niet mee in aanraking komen.

3. Bleekkits die je online kunt bestellen

De producten die in Nederland in fysieke winkels te koop zijn, worden goed gecontroleerd. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat je in fysieke winkels alleen maar producten zult kunnen kopen die maar 0,1% peroxide bevatten.

Bleekmiddelen uit China

Echter is het veel lastiger om producten die online worden verkocht te controleren. Vooral wanneer je bijvoorbeeld een bleekkit uit China koopt, is het niet zeker dat de producten in de bleekkit aan de Europese Richtlijnen voldoen. Je weet hierdoor niet zeker of het bleekmiddel dat in de kit zit, veilig is. Koop daarom nooit online goedkope bleekkits en al helemaal niet uit landen zoals China. Bovendien kun je natuurlijk het beste je tanden niet zelf bleken, maar dit overlaten aan een gecertificeerde professional. Dan weet je zeker dat het bleken van je tanden zo goed en veilig mogelijk gebeurt.

4. Tanden bleken in salons

Of je veilig jouw tanden kunt laten bleken, hangt van een aantal factoren af. Een van die factoren is het bleekmiddel dat in de salon wordt gebruikt. Is het bleekmiddel 100% veilig? Of brengt het enkele risico’s met zich mee? Wanneer je jouw tanden wilt laten bleken in een salon, is het een goed idee om je hier van tevoren over te laten informeren. Daarnaast is het ook belangrijk dat je nagaat of de medewerkers van de salon wel genoeg ervaring en deskundigheid hebben met het bleken van tanden. Schoonheidsspecialisten focussen zich bijvoorbeeld niet alleen op het bleken van tanden. Op een werkdag kunnen zij verschillende uiteenlopende behandelingen uitvoeren. Hierdoor is de kans groot dat ze niet heel erg ervaren zijn in tanden bleken.

5. Laat je tanden veilig bleken bij De Tandenbleker Nederland

Er zijn ook salons die zich juist alleen maar focussen op het bleken van tanden. Neem bijvoorbeeld De Tandenbleker Nederland. Wij hebben meerdere vestigingen in België, Duitsland, Nederland en zelfs Marokko. In al deze vestigingen is het witter maken van tanden de enige dienst die wij aanbieden. Bovendien worden al onze medewerkers intern opgeleid. Hierdoor zijn ze allemaal gespecialiseerd in het bleken van tanden. De mensen in onze salons weten dan ook erg goed hoe zij u op een verantwoordelijke manier aan het beste resultaat kunnen helpen. Wanneer je je tanden laat bleken bij ons, weet je dus zeker dat je in goede handen bent.

Veilig en pijnloos je tanden laten bleken?

Het woord op de beginvraag luid: ja, tanden bleken kan zeker op een veilige manier. Wil je jouw tanden laten bleken? Kies dan voor ons. Want jouw glimlach is ons visitekaartje. Met vestigingen in Nederland, , Duitsland, België en Marokko durven wij ons dé expert in het tanden bleken te noemen. Maak direct een afspraak of bezoek een vestiging bij u in de buurt en wij laten u weer stralen .

Lees meer blogs

Hoe Krijg Je Witte Tanden?

Waarom tanden bleken bij De Tandenbleker Nederland?

Wil je graag jouw tanden laten bleken? Laat dat dan doen door de experts van…

Lees meer

Is tanden bleken met een bleekset een goed idee?

Is tanden bleken met een bleekset een goed idee? Iedereen in Nederland mag tanden bleken,…

Lees meer

Waardoor verkleuren tanden?

De een heeft gelere tanden dan de ander. Maar hoe ontstaan verkleurde tanden? Er kunnen…

Lees meer
Tanden Bleken

Is thuis zelf tanden bleken een goed idee?

Het lijkt ideaal: zelf thuis je tanden bleken. Je hoeft er namelijk de deur niet…

Lees meer
Back To Top