• Gegarandeerd witte tanden
  • Vestigingen over héél Nederland
  • Veilig en pijnloos
a
detandenbleker-logo
detandenbleker-logo
  • Gegarandeerd resultaat!
  • Vestigingen over héél Nederland
  • Veilig en pijnloos
google-logo

"Wauw! dit werkt ECHT! Mijn tanden zijn superwit geworden..."

★★★★★ 4.8/5 | Bekijk alle reviews.

Hoe moet je na het tanden bleken voor jouw tanden zorgen

0 Reacties

Wij krijgen na het bleken vaak de vraag. ‘Hoe moet ik mijn tanden verzorgen om mijn tanden langer wit te houden?’ Het is goed om te weten dat je na het bleken van je tanden op een bepaalde manier voor je tanden dient te zorgen. Door dat te doen, houd je zo lang mogelijk de mooie, witte kleur. Wij leggen je graag uit hoe je dit moet doen.

Eet 48 uur na de bleekbehandeling alleen ‘wit eten’

Nadat je jouw tanden hebt laten bleken bij De Tandenbleker Nederland, zie je al direct het prachtige resultaat. Echter hebben je tanden nog wel de tijd nodig om als het ware ‘bij te komen van de behandeling’. Het tandglazuur is door het bleken namelijk iets poreuzer. Dit wordt door je speeksel wel weer hersteld, maar dat heeft even tijd nodig.

Nuttig wit eten en drinken

Om het gewenste resultaat niet in de weg te staan, is het belangrijk dat je 48 uur na de behandeling alleen maar wit eten en drinken nuttigt. Let hierbij erop dat je absoluut geen producten nuttigt die kleurstoffen bevatten. Deze producten kunnen het effect van de behandeling namelijk behoorlijk verstoren.

Welke voedingsmiddelen mag je na het bleken nuttigen?

Dit zijn de voedingsmiddelen die je het beste kunt nuttigen:

7Up
Ei(wit)
Melk
Kaas
Tonic
Water
Witte vis
Asperges
Bloemkool
Witte bonen
Champagne
Aardappelen
Friet met mayo
Naturel chips
Wit vlees (bijvoorbeeld kip)

Welke voedingsmiddelen kun je het beste laten staan?

Na verloop van tijd zullen je tanden verkleuren. Om je tanden zo lang mogelijk mooi wit te houden, is het belangrijk dat je goed let op wat je eet en drinkt.

Eten en drinken dat de kleur van je tanden kan aantasten, zijn:

IJs
Sap
Azijn
Thee
Koffie
Snoep
Rode wijn
Augurken
Rode bieten
Energy drankjes
Koolzuurhoudende drankjes
Rode en donkere sausjes zoals ketchup en sojasaus
Je kunt dus het beste deze voedingsmiddelen (zo veel mogelijk) laten staan. Bovendien tast roken ook de kleur van je gebit aan. Ben je een roker? Niet alleen voor uw gezondheid maar ook voor de kleur van je tanden, kun je het beste proberen om te stoppen met roken.

Poets je op de juiste manier je tanden?

Je kunt het beste je tanden verzorgen na het bleken, door goed te poetsen. Dit klinkt logisch, maar toch is het heel belangrijk om je tanden goed te poetsen. Vormt er aanslag en/of tandsteen op je tanden? Dan kun je dit het beste door de tandarts of mondhygiënist laten weghalen. Aanslag en tandsteen kunnen namelijk het uiterlijk van je tanden behoorlijk aantasten en dat wil je natuurlijk niet.

Welke voedingsmiddelen zijn slecht voor de tanden?

Wanneer je je tanden hebt laten bleken, kunnen zure voedingsmiddelen en middelen met veel kleurstoffen de kleur aantasten. Wanneer je toch zo’n voedingsmiddel hebt genuttigd, kun je het beste direct erna de mond met water spoelen. Hierdoor zullen de tanden minder erg worden aangetast.

Let op met zure voedingsmiddelen

Let wel op: poets je tanden pas minstens 30 minuten na het nuttigen van zure voedingsmiddelen. Wanneer je dit eerder doet, zul je juist met je tandenborstel het zuur over je tanden verspreiden. Je borstelt hierdoor als het ware je tandglazuur weg.

Hoe kun je het beste tandenpoetsen?

Bij elke poetsbeurt is het belangrijk dat je de juiste techniek gebruikt en niet te hard uw tanden poetst. Gebruik dus liever een zachte tot middelmatig harde tandenborstel. Druk de tandenborstel tijdens het poetsen bovendien niet al te hard op je tanden. Poets je tanden aan de buitenkant, ga dan naar de bovenkant toe en poets vervolgens de binnenkant. Poets je tanden 2 minuten lang. Hiervoor kun je het beste een elektrische tandenborstel gebruiken.

Vermijd het gebruik van whitening tandpasta’s

Wanneer je je tanden hebt gebleekt, denk je waarschijnlijk dat je voortaan je tanden het beste kunt poetsen met een whitening tandpasta. Echter is niets minder waar. Een whitening tandpasta bevat maar 0,1% waterstofperoxide. Dit is het middel dat je tanden witter kán maken. Echter is het percentage waterstofperoxide in whitening tandpasta zo laag, dat het niet zal helpen de witte kleur van je tanden te behouden. Gebruik liever een tandpasta dat tandsteen tegengaat, zodat je hier zo min mogelijk last van zult hebben.

Maak direct een afspraak bij een van onze vestigingen

Wil je jouw tanden laten bleken? Kies dan voor ons. Want uw glimlach is ons visitekaartje. Met vestigingen in Nederland, Duitsland, België en Marokko durven wij ons dé expert in het tanden bleken te noemen. Maak direct een afspraak of bezoek een vestiging bij u in de buurt en wij laten je weer stralen.

Waarom tanden bleken met peroxide afgeraden is

Waarom tanden bleken met peroxide afgeraden is

Tanden bleken met peroxide kan een effectieve manier zijn om de tanden te verbleken, maar het kan ook schadelijk zijn voor het tandglazuur en het tandvlees. Wat is peroxide? Peroxide is een bleekmiddel dat wordt gebruikt in veel tandenbleekproducten. Het kan echter...

De 10 meestvoorkomende oorzaken van gevoelige tanden

De 10 meestvoorkomende oorzaken van gevoelige tanden

Tandgevoeligheid kan een vervelend, maar tijdelijk probleem zijn dat vaak wordt veroorzaakt door bepaalde prikkels zoals temperaturen en bepaalde stoffen. Als je te maken hebt met dit soort tandpijn, vrees dan niet! Hier zijn enkele bekende oorzaken van gevoelige...

Wat doet suiker met onze tanden

Wat doet suiker met onze tanden

Dat suiker slecht is voor het gebit, is bekend. Let daarom op je suiker consumptie. Maar waarom is suiker slecht voor onze tanden? Dat leggen wij in dit blog uit. Waarom is suiker slecht voor het gebit?Wij hebben verschillende bacteriën in de mond. Suiker is slecht...

Is tanden bleken veilig

Is tanden bleken veilig

Tanden bleken lijkt tegenwoordig niet meer een hele bijzondere gebeurtenis. Steeds meer mensen laten hun tanden namelijk bleken. Maar is tanden bleken wel veilig? Of kun je het beter niet doen? Dat vertellen je graag! Of tanden bleken veilig is hangt van de...

Kun je zelf thuis jouw tanden bleken of het beter laten doen

Kun je zelf thuis jouw tanden bleken of het beter laten doen

Sommige voedingsmiddelen kunnen de tanden extra laten verkleuren. Wanneer je graag witte tanden wilt, is de enige mogelijkheid daarvoor het bleken van je tanden. Is het thuis tanden bleken daarom een goed idee of kun je beter de tandarts of een salon bezoeken. Wij...

Waarom bleken mensen hun tanden

Waarom bleken mensen hun tanden

Tegenwoordig is tanden bleken hot. Maar waarom willen mensen eigenlijk hun gebit laten bleken? En is het iets van deze tijd? Daar gaan wij graag dieper op in. De voornaamste reden waarom mensen tanden bleken De voornaamste reden dat mensen hun gebit willen bleken, is...