skip to Main Content
Blog
Resultaat Tanden Bleken Beste Van Nederland

Kun je zelf thuis jouw tanden bleken of het beter laten doen?

Sommige voedingsmiddelen kunnen de tanden extra laten verkleuren. Wanneer je graag witte tanden wilt, is de enige mogelijkheid daarvoor het bleken van je tanden. Is het thuis tanden bleken daarom een goed idee of kun je beter de tandarts of een salon bezoeken. Wij gaan onderzoeken of thuis tanden bleken een goede optie is.

Waar kun je jouw tanden laten bleken?

Je kunt jouw tanden zelf bleken, ze laten bleken bij de tandarts of bij een salon zoals De Tandenbleker Nederland.

1. Het laten bleken bij de tandarts

Het enige nadeel van het tanden laten bleken bij de tandarts, is dat de tandarts kan weigeren de bleekbehandelingen uit te voeren. Zo zijn sommige tandartsen bij voorbaat al tegen het bleken van tanden en andere tandartsen bieden deze dienst gewoonweg niet aan.

2. Tanden bleken bij De Tandenbleker Nederland

Je zou in dat geval je tanden kunnen laten bleken bij De Tandenbleker Nederland. Hier werken alleen maar gecertificeerde mensen, die gespecialiseerd zijn in het bleken van tanden. Wanneer je de eerste afspraak hebt, krijg je eerst een consult. Tijdens dit consult luistert een van onze medewerkers naar je wensen. Hij of zij kan ook aan de hand van je gebit bepalen welke behandeling het beste bij je past.

Wij bleken jouw tanden met een 100% veilige bleekgel, waardoor jouw tanden geheel risicoloos worden gebleekt.

Hoe kan je zelf thuis tanden bleken?

Er zijn verschillende methoden die je zelf kunt uitvoeren om thuis jouw tanden en kiezen te bleken. We benoemen er hieronder een paar:

1. Maak gebruik van een gipsafdruk

Zo kun je bij de tandarts een gipsafdruk van jouw gebit laten maken. Aan de hand van deze afdruk krijg je een kunststof lepel mee naar huis, die precies om jouw gebit heen past. Eenmaal thuis kun je op de lepel bleekgel aanbrengen. Hierna druk je de lepel op jouw tanden en kiezen en laat je het goedje meerdere uren inwerken.

Het nadeel van deze methode is dat je pas na 1 tot 4 weken resultaat ziet. Bovendien kost het maken van een gipsafdruk en lepel ongeveer €250,-. Vergelijk dit met onze Happy Smile Behandeling, waarbij je direct resultaat ziet. Dan is €250,- voor zo’n lepel best wel veel geld.

2. Je koopt online een bleekkit

Tegenwoordig is er via grote webshops zoals Ebay, Amazon en Aliexpress van alles online te verkrijgen. Zo ook goedkope bleekkits waarmee je zelf thuis jouw tanden kunt bleken. In zo’n kit zit alles wat je nodig hebt om jouw tanden te bleken. Echter raden wij het ten zeerste af om zo’n kit aan te schaffen. Je weet namelijk niet zeker of het bleekmiddel wat in zo’n kit wordt meegeleverd, wel aan de Europese regels voldoet. Daardoor weet je ook niet zeker of het bleekmiddel gevaarlijk voor het gebit of zelfs voor je gezondheid zal zijn.

3. Je gebruikt een bleekmiddel van de drogist

Naast bovenstaande bleekmiddelen om thuis jouw tanden te bleken, zijn er ook bleekmiddelen te koop bij de drogist. Het grote voordeel van deze middelen is dat ze niet schadelijk zijn voor je tanden en kiezen. Het grote nadeel is echter dat er maar 0,1% waterstofperoxide in zit. Dit is het middel wat tanden witter maakt. Door deze kleine hoeveelheid waterstofperoxide, worden je tanden eigenlijk niet echt witter. Het helpt dus helemaal niets.

Is thuis bleken een goed idee?

We hebben nu alle bleekmethoden die je thuis kunt doen op een rijtje gezet. Hierbij zijn wij tot de conclusie gekomen dat er wel een aantal methodes zijn die je zelf thuis kunt doen. Echter hebben al deze methoden best wel wat nadelen. Hierdoor zijn wij tot de conclusie gekomen dat het toch niet zo’n goed idee is om zelf thuis je tanden te bleken.

Veilig en pijnloos je tanden laten bleken

Ben je overtuigd van onze effectieve en veilige methode voor het bleken van tanden. En wil je een stralend wit gebit en een zelfverzekerde uitstraling? Maak dan direct een afspraak met ons of bezoek een vestiging bij u in de buurt.

Lees meer blogs

Hoe Krijg Je Witte Tanden?

Waarom tanden bleken bij De Tandenbleker Nederland?

Wil je graag jouw tanden laten bleken? Laat dat dan doen door de experts van…

Lees meer

Is tanden bleken met een bleekset een goed idee?

Is tanden bleken met een bleekset een goed idee? Iedereen in Nederland mag tanden bleken,…

Lees meer

Waardoor verkleuren tanden?

De een heeft gelere tanden dan de ander. Maar hoe ontstaan verkleurde tanden? Er kunnen…

Lees meer
Tanden Bleken

Is thuis zelf tanden bleken een goed idee?

Het lijkt ideaal: zelf thuis je tanden bleken. Je hoeft er namelijk de deur niet…

Lees meer
Back To Top