• Gegarandeerd witte tanden
  • Vestigingen over héél Nederland
  • Veilig en pijnloos
a
detandenbleker-logo
detandenbleker-logo
  • Gegarandeerd resultaat!
  • Vestigingen over héél Nederland
  • Veilig en pijnloos
google-logo

"Wauw! dit werkt ECHT! Mijn tanden zijn superwit geworden..."

★★★★★ 4.8/5 | Bekijk alle reviews.

Hoe voorkom je gelere tanden

0 Reacties

Al eeuwenlang zijn witte tanden een schoonheidsideaal. Daarom laten mensen hun gele tanden bleken. Maar is er ook een manier om je gele tanden te voorkomen? Dat vertellen wij je graag.

Is het mogelijk om gele tanden te voorkomen?
Helaas niet. De één heeft wittere tanden dan de ander. Toch heeft bijna niemand van zichzelf spierwitte tanden. Voor een deel bepalen onze genen de kleur van onze tanden. Daarnaast verkleuren tanden door de jaren heen door ouderdom. Bovendien zijn er ook nog externe factoren die tanden geler kunnen maken. Denk hierbij onder andere aan: voeding, roken, tandsteen en medicatie en de conditie van tanden.

Gele tanden door ouderdom
Gele tanden ontstaan naarmate we ouder worden. Dit komt doordat tanden door de jaren heen slijten en het tandglazuur ook steeds dunner wordt of zelfs steeds meer verdwijnt. Dat is ook de reden waarom we bij jongere mensen na een bleekbehandeling sneller een goed resultaat zien dan bij oudere mensen. Door goed voor je tanden te zorgen, ga je de verkleuring van je tanden zo veel mogelijk tegen.

Voeding zorgt ook voor gele tanden
Voeding waar veel suiker en kleurstoffen aan zijn toegevoegd, tasten het tandglazuur aan. Hoe meer je tandglazuur is aangetast, hoe minder wit je tanden ogen. Ook zure voedingsmiddelen kunnen je tanden aantasten.
Wil je zo goed mogelijk voorkomen dat je tanden geler worden? Laat dan de volgende voedingsmiddelen zo veel mogelijk staan:
– IJs
– Sap
– Azijn
– Thee
– Koffie
– Snoep
– Rode wijn
– Augurken
– Rode bieten
– Energy drankjes
– Koolzuurhoudende drankjes
– Rode en donkere sausjes zoals – ketchup en sojasaus

Roken draagt bij aan gele tanden
In sigaretten zit nicotine. Dit stofje is niet alleen verslavend, maar laat ook een donkerbruine aanslag op je tanden achter. Hoe meer je rookt, hoe dieper de aanslag zich in je tand nestelt. Hoe dieper de aanslag zich in je tanden nestelt, hoe lastiger het wordt om er weer van af te komen of het te verbergen. Door te roken kun je zelfs niet alleen gele, maar ook zwarte tanden krijgen. Wanneer je graag zo wit mogelijke tanden wilt, is het eigenlijk noodzakelijk om niet te roken.

Tandsteen heeft een donkere kleur
Nadat je eten of drinken hebt genuttigd, kan er tandplak op je tanden vormen. Wanneer tandplak niet goed wordt weggehaald, kan het zich ophopen en verkalken. Verkalkte tandplak heet ook wel tandsteen. Tandsteen heeft een donkere kleur, waardoor je tanden er grauwer door uitzien. Bovendien kan tandsteen ook je tandvlees ontsteken. Heb je last van tandsteen? Jouw gebit ziet er niet alleen mooier uit als je tandsteen hebt laten verwijderen, maar het is ook nog eens beter voor de conditie van je gebit.

Wil je tandsteen voorkomen?

Dan kun je het beste je tanden goed poetsen. Bovendien kun je eens in het jaar je tanden laten polijsten. Tijdens een polijstbehandeling wordt overtollig tandplak weggehaald. Hierdoor wordt dus zoveel mogelijk voorkomen dat er tandsteen op en tussen je tanden ontstaat. Voor een polijstbehandeling kun je gewoon bij De Tandenbleker Nederland terecht.
Medicijnen veroorzaken vlekken op je tanden
Wanneer je medicijnen slikt, doe je dat natuurlijk niet zonder reden. Helaas kunnen medicijnen vlekken op je tanden veroorzaken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan donkerbruine of grijze strepen. De tanden kunnen door regelmatig medicijngebruik ook een gelere kleur krijgen. Om van deze vlekjes af te komen, raden sommige mensen en organisaties aan om fluoridesupplementen in te nemen. Deze supplementen verdoezelen namelijk de vlekjes op je tanden. Echter is uit meerdere onderzoeken gebleken dat fluoride erg schadelijk voor de gezondheid kan zijn. Het middel kan zelfs hersenbeschadigingen veroorzaken.

De conditie van je tanden bepaalt de kleur
De conditie van je tanden bepaalt ook hoe wit of geel je tanden eruit ziet. Heb je beschadigingen zoals barstjes of scheurtjes in je tanden? Tandplak kan zich daar al snel in ophopen. Hierdoor zullen je tanden er heel wat geler uitzien.
Hoe komt je van gelere tanden af?
Wil je jouw tanden laten bleken? Kies dan voor ons. Want uw glimlach is ons visitekaartje. Met vestigingen in Nederland, Duitsland, België en Marokko durven wij ons dé expert in het tanden bleken te noemen. Maak direct een afspraak of bezoek een vestiging bij je in de buurt en wij laten je weer stralen.

Waarom tanden bleken met peroxide afgeraden is

Waarom tanden bleken met peroxide afgeraden is

Tanden bleken met peroxide kan een effectieve manier zijn om de tanden te verbleken, maar het kan ook schadelijk zijn voor het tandglazuur en het tandvlees. Wat is peroxide? Peroxide is een bleekmiddel dat wordt gebruikt in veel tandenbleekproducten. Het kan echter...

De 10 meestvoorkomende oorzaken van gevoelige tanden

De 10 meestvoorkomende oorzaken van gevoelige tanden

Tandgevoeligheid kan een vervelend, maar tijdelijk probleem zijn dat vaak wordt veroorzaakt door bepaalde prikkels zoals temperaturen en bepaalde stoffen. Als je te maken hebt met dit soort tandpijn, vrees dan niet! Hier zijn enkele bekende oorzaken van gevoelige...

Wat doet suiker met onze tanden

Wat doet suiker met onze tanden

Dat suiker slecht is voor het gebit, is bekend. Let daarom op je suiker consumptie. Maar waarom is suiker slecht voor onze tanden? Dat leggen wij in dit blog uit. Waarom is suiker slecht voor het gebit?Wij hebben verschillende bacteriën in de mond. Suiker is slecht...

Is tanden bleken veilig

Is tanden bleken veilig

Tanden bleken lijkt tegenwoordig niet meer een hele bijzondere gebeurtenis. Steeds meer mensen laten hun tanden namelijk bleken. Maar is tanden bleken wel veilig? Of kun je het beter niet doen? Dat vertellen je graag! Of tanden bleken veilig is hangt van de...

Hoe moet je na het tanden bleken voor jouw tanden zorgen

Hoe moet je na het tanden bleken voor jouw tanden zorgen

Wij krijgen na het bleken vaak de vraag. ‘Hoe moet ik mijn tanden verzorgen om mijn tanden langer wit te houden?’ Het is goed om te weten dat je na het bleken van je tanden op een bepaalde manier voor je tanden dient te zorgen. Door dat te doen, houd je zo lang...

Kun je zelf thuis jouw tanden bleken of het beter laten doen

Kun je zelf thuis jouw tanden bleken of het beter laten doen

Sommige voedingsmiddelen kunnen de tanden extra laten verkleuren. Wanneer je graag witte tanden wilt, is de enige mogelijkheid daarvoor het bleken van je tanden. Is het thuis tanden bleken daarom een goed idee of kun je beter de tandarts of een salon bezoeken. Wij...