Is tanden bleken gevaarlijk?​

Is tanden bleken gevaarlijk?
Tegenwoordig laten veel mensen hun tanden bleken. Sommige mensen zijn daar echter sceptisch over. Zij vragen zich namelijk af of tanden bleken niet gevaarlijk is voor het menselijk gebit. Daar zullen wij in dit artikel voor eens en voor altijd duidelijkheid over geven.

Hoe worden tanden gebleekt?
Om na te gaan of tanden bleken inderdaad gevaarlijk is, moeten we eerst even nagaan hoe tanden worden gebleekt.

Er zijn verschillende methoden die kunnen worden gebruikt om tanden witter te maken. Vroeger kon men hun tanden (laten) bleken met een hoge concentratie waterstofperoxide. Uit onderzoek en ervaringen bleek echter dat dit best wel schadelijk was voor het gebit. Sinds 1 november 2012 zijn er in Europa regels van kracht gegaan waarin staat omschreven dat tanden niet meer met een hoog percentage waterstofperoxide worden gebleekt. Bovendien mogen particulieren niet meer zelf producten gebruiken waarin meer dan 0,1% zit. Tandartsen mogen een hoger percentage gebruiken, namelijk 6%. Mondhygiënisten mogen dat ook, maar alleen als ze het onder toezicht van een tandarts gebruiken.

100% NON-peroxide bleekgel
Waterstofperoxide kan dus prima in kleine hoeveelheden worden gebruikt. Toch is het natuurlijk altijd beter om het middel helemaal niet te gebruiken, zodat uw er zeker van bent dat het uw tanden niet beschadigt.

Anno 2018 is eigenlijk geen enkel percentage waterstofperoxide. Dat komt door de komst van 100% veilige NON-Peroxide bleekgel.Dit is een bleekgel dat uitsluitend uit natuurlijke ingrediënten bestaat. Daardoor is het helemaal niet gevaarlijk om met dit NON-Peroxide bleekgel uw tanden te laten bleken.

Wie kan mijn tanden veilig bleken?
Er zijn een aantal personen en organisaties waarbij u uw tanden kunt laten bleken. Per organisatie wegen we af of het ook daadwerkelijk veilig én effectief is om daar uw tanden te laten bleken.

Uw tanden zelf thuis bleken
Wanneer u er zeker van wilt zijn dat uw tanden veilig worden gebleekt, kunt u ze het beste niet zelf bleken. Wanneer u dat namelijk wel doet, kan geen enkele specialist in de gaten houden of u het wel goed doet. Bovendien is het heel verleidelijk om zelf met een bleekkit aan de slag te gaan, die u ergens online voor een lage prijs heeft gevonden. Echter zijn dit meestal kits die niet door de Europese autoriteiten zijn gecontroleerd. Hierdoor is de kans groot dat het bleekmiddel dat bij deze kit geleverd wordt, meer dan 6% waterstofperoxide bevat. In dat geval is het ontzettend gevaarlijk om uw tanden ermee te bleken.


De tandarts en mondhygiënist
Tandartsen en mondhygiënisten mogen wel uw tanden bleken met een bleekmiddel waarin 6% waterstofperoxide is opgenomen. Echter is het nadeel dat niet elke tandarts uw tanden wilt bleken. De tandarts kan verschillende redenen hebben om dat niet te doen. Hij heeft blijkbaar een te volle agenda, bleekt tanden niet vaak genoeg om het goed te kunnen doen enzovoorts. Wanneer u uw tanden wilt laten bleken door een tandarts, zult u er dus eerst een moeten vinden die de behandeling met regelmaat uitvoert.

Gipsafdruk en lepel
Wanneer een tandarts tanden niet zelf bleekt, kan het wel zo zijn dat u bij hem een gipsafdruk kunt laten maken. Aan de hand daarvan krijgt u een lepel en bleekgel mee, waarmee u zelf op een verantwoorde uw tanden kunt bleken. Echter is het grote nadeel van deze methode dat u pas na 1 tot 4 weken een beetje resultaat kunt zien.

De Tandenbleker Nederland
Een van de organisaties waarbij u uw tanden met het 100% veilige NON-Peroxide bleekgel kan laten bleken is De Tandenbleker Nederland. Wij zijn namelijk specialist op het gebied deze bleekmethode. Bovendien voeren wij meerdere behandelingen op 1 dag uit, waardoor u diezelfde dag nog met wittere tanden de deur uitgaat. Daarnaast hebben wij verspreid over heel Nederland maar liefst 9 vestigingen. Zo kunt u bij ons uw tanden laten bleken Rotterdam, Amsterdam en Utrecht. Daarnaast hebben wij in Nederland nog veel meer vestigingen. Bekijk op onze website welke salon het dichtst in jouw buurt zit.

Conclusie: het bleken van tanden kan 100% veilig
Zoals u ziet, heeft Europa in 2012 maatregelen genomen om tanden bleken zo veilig mogelijk te maken. Dat komt doordat producten met een gevaarlijk percentage waterstofperoxide niet meer bijh het bleken van tanden mogen worden gebruikt. Het bleken van tanden is, als het door een specialist met legale producten gebeurt, niet gevaarlijk. Met bleekmiddelen die u voor een scherpe prijs op het internet koopt, moet u oppassen. U weet namelijk nooit van deze producten 100% zeker welke ingrediënten en hoeveelheden van die ingrediënten erin zitten. Wanneer u uw tanden voor de volle 100% veilig wilt laten bleken, kunt u dat het beste laten doen door een gecertificeerd specialist die het 100% veilige NON-Peroxide bleekgel gebruikt. Uw tanden lopen bij het bleken met dit bleekgel namelijk geen enkel gevaar, maar u ziet wel snel resultaat. Een van de organisaties waarbij u voor deze behandelingen terechtkunt, is De Tandenbleker Nederland.

Spread the word

nl_NLNL
de_DEDE fr_FRFR nl_NLNL