• Gegarandeerd witte tanden
  • Vestigingen over héél Nederland
  • Veilig en pijnloos
a
detandenbleker-logo
detandenbleker-logo
  • Gegarandeerd resultaat!
  • Vestigingen over héél Nederland
  • Veilig en pijnloos
google-logo

"Wauw! dit werkt ECHT! Mijn tanden zijn superwit geworden..."

★★★★★ 4.8/5 | Bekijk alle reviews.

Is tanden bleken gevaarlijk

0 Reacties

Tegenwoordig laten veel mensen hun tanden bleken. Sommige mensen zijn daar echter sceptisch over. Zij vragen zich namelijk af of tanden bleken niet gevaarlijk is voor het menselijk gebit. Daar zullen wij in dit blog voor eens en voor altijd duidelijkheid over geven.

Hoe worden tanden gebleekt?

Om na te gaan of tanden bleken inderdaad gevaarlijk is, moeten we eerst even nagaan hoe tanden worden gebleekt.

Er zijn verschillende methoden die kunnen worden gebruikt om tanden witter te maken. Vroeger kon men hun tanden (laten) bleken met een hoge concentratie waterstofperoxide. Uit onderzoek en ervaringen bleek echter dat dit best wel schadelijk was voor het gebit. Sinds 1 november 2012 zijn er in Europa regels van kracht gegaan waarin staat omschreven dat tanden niet meer met een hoog percentage waterstofperoxide worden gebleekt. Bovendien mogen particulieren niet meer zelf producten gebruiken waarin meer dan 0,1% zit. Tandartsen mogen een hoger percentage gebruiken, namelijk 6%. Mondhygiënisten mogen dat ook, maar alleen als ze het onder toezicht van een tandarts gebruiken.

100% NON-peroxide bleekgel

Waterstofperoxide kan dus prima in kleine hoeveelheden worden gebruikt. Toch is het natuurlijk altijd beter om het middel helemaal niet te gebruiken, zodat je er zeker van bent dat het je tanden niet beschadigt.

Anno 2018 is eigenlijk geen enkel percentage waterstofperoxide. Dat komt door de komst van 100% veilige NON-Peroxide bleekgel.Dit is een bleekgel dat uitsluitend uit natuurlijke ingrediënten bestaat. Daardoor is het helemaal niet gevaarlijk om met dit NON-Peroxide bleekgel je tanden te laten bleken.

Wie kan mijn tanden veilig bleken?

Er zijn een aantal personen en organisaties waarbij je jouw tanden kunt laten bleken. Per organisatie wegen we af of het ook daadwerkelijk veilig én effectief is om daar jouw tanden te laten bleken.

Je tanden zelf thuis bleken

Wanneer je er zeker van wilt zijn dat jouw tanden veilig worden gebleekt, kun je ze het beste niet zelf bleken. Wanneer je dat namelijk wel doet, kan geen enkele specialist in de gaten houden of je het wel goed doet. Bovendien is het heel verleidelijk om zelf met een bleekkit aan de slag te gaan, die je ergens online voor een lage prijs heeft gevonden. Echter zijn dit meestal kits die niet door de Europese autoriteiten zijn gecontroleerd. Hierdoor is de kans groot dat het bleekmiddel dat bij deze kit geleverd wordt, meer dan 6% waterstofperoxide bevat. In dat geval is het ontzettend gevaarlijk om jouw tanden ermee te bleken.

De tandarts en mondhygiënist
Tandartsen en mondhygiënisten mogen wel je tanden bleken met een bleekmiddel waarin 6% waterstofperoxide is opgenomen. Echter is het nadeel dat niet elke tandarts jouw tanden wilt bleken. De tandarts kan verschillende redenen hebben om dat niet te doen. Hij heeft blijkbaar een te volle agenda, bleekt tanden niet vaak genoeg om het goed te kunnen doen enzovoorts. Wanneer je jouw tanden wilt laten bleken door een tandarts, zult je er dus eerst een moeten vinden die de behandeling met regelmaat uitvoert.

Gipsafdruk en lepel

Wanneer een tandarts tanden niet zelf bleekt, kan het wel zo zijn dat je bij hem een gipsafdruk kunt laten maken. Aan de hand daarvan krijg je een lepel en bleekgel mee, waarmee je zelf op een verantwoorde je tanden kunt bleken. Echter is het grote nadeel van deze methode dat je pas na 1 tot 4 weken een beetje resultaat kunt zien.

De Tandenbleker Nederland

Een organisatie waarbij je jouw tanden met het 100% veilige NON-Peroxide bleekgel kan laten bleken is De Tandenbleker Nederland. Wij zijn namelijk specialist op het gebied deze bleekmethode. Bovendien voeren wij meerdere behandelingen op 1 dag uit, waardoor je diezelfde dag nog met wittere tanden de deur uitgaat. Daarnaast hebben wij verspreid over heel Nederland maar liefst 9 vestigingen. Zo kun je bij ons jouw tanden laten bleken in Rotterdam, Amsterdam en Utrecht. Daarnaast hebben wij in Nederland nog veel meer vestigingen. Bekijk op onze website welke salon het dichtst in jouw buurt zit.

Het bleken van tanden kan 100% veilig

Zoals je ziet, heeft Europa in 2012 maatregelen genomen om tanden bleken zo veilig mogelijk te maken. Dat komt doordat producten met een gevaarlijk percentage waterstofperoxide niet meer bijh het bleken van tanden mogen worden gebruikt. Het bleken van tanden is, als het door een specialist met legale producten gebeurt, niet gevaarlijk. Met bleekmiddelen die je voor een scherpe prijs op het internet koopt, moet je oppassen. Je weet namelijk nooit van deze producten 100% zeker welke ingrediënten en hoeveelheden van die ingrediënten erin zitten. Wanneer je jouw tanden voor de volle 100% veilig wilt laten bleken, kun je dat het beste laten doen door een gecertificeerd specialist die het 100% veilige NON-Peroxide bleekgel gebruikt. Jouw tanden lopen bij het bleken met dit bleekgel namelijk geen enkel gevaar, maar je ziet wel snel resultaat. Een van de organisaties waarbij je voor deze behandelingen terecht kunt, is De Tandenbleker Nederland.

Waarom tanden bleken met peroxide afgeraden is

Waarom tanden bleken met peroxide afgeraden is

Tanden bleken met peroxide kan een effectieve manier zijn om de tanden te verbleken, maar het kan ook schadelijk zijn voor het tandglazuur en het tandvlees. Wat is peroxide? Peroxide is een bleekmiddel dat wordt gebruikt in veel tandenbleekproducten. Het kan echter...

De 10 meestvoorkomende oorzaken van gevoelige tanden

De 10 meestvoorkomende oorzaken van gevoelige tanden

Tandgevoeligheid kan een vervelend, maar tijdelijk probleem zijn dat vaak wordt veroorzaakt door bepaalde prikkels zoals temperaturen en bepaalde stoffen. Als je te maken hebt met dit soort tandpijn, vrees dan niet! Hier zijn enkele bekende oorzaken van gevoelige...

Wat doet suiker met onze tanden

Wat doet suiker met onze tanden

Dat suiker slecht is voor het gebit, is bekend. Let daarom op je suiker consumptie. Maar waarom is suiker slecht voor onze tanden? Dat leggen wij in dit blog uit. Waarom is suiker slecht voor het gebit?Wij hebben verschillende bacteriën in de mond. Suiker is slecht...

Is tanden bleken veilig

Is tanden bleken veilig

Tanden bleken lijkt tegenwoordig niet meer een hele bijzondere gebeurtenis. Steeds meer mensen laten hun tanden namelijk bleken. Maar is tanden bleken wel veilig? Of kun je het beter niet doen? Dat vertellen je graag! Of tanden bleken veilig is hangt van de...

Hoe moet je na het tanden bleken voor jouw tanden zorgen

Hoe moet je na het tanden bleken voor jouw tanden zorgen

Wij krijgen na het bleken vaak de vraag. ‘Hoe moet ik mijn tanden verzorgen om mijn tanden langer wit te houden?’ Het is goed om te weten dat je na het bleken van je tanden op een bepaalde manier voor je tanden dient te zorgen. Door dat te doen, houd je zo lang...

Kun je zelf thuis jouw tanden bleken of het beter laten doen

Kun je zelf thuis jouw tanden bleken of het beter laten doen

Sommige voedingsmiddelen kunnen de tanden extra laten verkleuren. Wanneer je graag witte tanden wilt, is de enige mogelijkheid daarvoor het bleken van je tanden. Is het thuis tanden bleken daarom een goed idee of kun je beter de tandarts of een salon bezoeken. Wij...