skip to Main Content
Blog

Is tanden bleken met een bleekset een goed idee?

Is tanden bleken met een bleekset een goed idee?

Iedereen in Nederland mag tanden bleken, ook u. Met een bleekset kunt u eenvoudig thuis uw tanden bleken. Maar is tanden bleken een goed idee? Wij leggen het uit.

Wat is een tanden bleken bleekset?

Een tanden bleken bleekset, ook wel bleekkit genoemd, is een set waarin alle benodigdheden zit voor het zelf bleken van tanden. Een set bestaat doorgaans uit een bleekmiddel en twee bitjes of lepels. Het bleekmiddel brengt u op elk bitje aan. Vervolgens plaatst u de bitjes enige tijd om uw tanden en kiezen. Hoelang u dit moet doen en hoe vaak u deze handeling moet herhalen, hangt compleet van het bleekmiddel af.

Om het gewenste resultaat niet in de weg te staan, is het belangrijk dat u 48 uur na de behandeling alleen maar wit eten en drinken nuttigt. Let hierbij erop dat u absoluut geen producten nuttigt die kleurstoffen bevatten. Deze producten kunnen het effect van de behandeling namelijk behoorlijk verstoren.

Waar kan ik een tanden bleken bleekset kopen?

Er zijn verschillende manieren om aan een bleekset te komen. We benoemen hieronder de meest voorkomende.

Een bleekset halen bij tandarts

Het is mogelijk om via sommige tandartsen aan een bleekset te komen. Wanneer u een bleekset wilt hebben, kunt u dit bij uw tandarts aangeven. Voordat hij u een bleekset geeft, zal hij eerst de conditie van uw tanden en tandvlees controleren. Als u gaatjes, een heel dun laagje tandglazuur en/of ontstoken tandvlees heeft, kan de tandarts ervoor kiezen om u geen bleekset mee te geven. De conditie van uw tanden is dan namelijk niet goed genoeg om te bleken. Het is natuurlijk erg goed dat een tandarts dit doet, al kunt u het natuurlijk stiekem zelf ook als een nadeel zien.

Wanneer de tandarts wel vindt dat u een bleekset mee naar huis kunt krijgen, zal hij voor u bleeklepels op maat maken. U krijgt een bleekset bij de tandarts dus niet direct mee.

Een bleekset halen bij fysieke winkels

U kunt ook een bleekset in een fysieke winkel, zoals een drogisterij, kopen. Echter is zo’n bleekset doorgaans niet erg effectief. Dat komt door het bleekmiddel dat bij de meeste bleeksets in fysieke winkels zit. Fysieke winkels in Nederland en Nederlandse webshops mogen sinds november 2012 namelijk geen bleekmiddel meer verkopen waar meer dan 0,1% waterstofperoxide zit.

Waterstofperoxide werd vooral voor 2012 in hoge gehaltes gebruikt om tanden te bleken. Bleekmiddelen waar een hoog gehalte waterstofperoxide aan is toegevoegd, bleken tanden namelijk erg effectief. Echter brengt een hoog percentage waterstofperoxide ook veel schade aan het gebit aan. Tandartsen en mondhygiënisten mogen nog wel met een hoog genoeg percentage werken om tanden te bleken, namelijk 6%. Nederlandse (web)winkels mogen alleen nog maar producten verkopen waarin niet meer dan 0,1% zit. Echter is dit percentage te laag om ook daadwerkelijk tanden witter te maken. U kunt dus beter geen bleekset uit een fysieke winkel gebruiken.

Webshops verkopen ook bleeksets

Online zijn veel bleeksets te vinden. Het grote voordeel van online shoppen is dat u ook in buitenlandse webwinkels kunt shoppen. Hierdoor kunt u ook aan bleeksets komen waarvan het bleekmiddel wel 6% of hoger waterstofperoxide bevat. Echter is van producten die u in buitenlandse webshops koopt niet zeker of zij wel veilig in gebruik zijn. Bovendien weet u bij buitenlandse bleekmiddelen ook nooit zeker hoeveel waterstofperoxide het product daadwerkelijk bevat. Om er zeker van te zijn dat u geen blijvende schade aan uw tanden aanricht, kunt u dus beter niet bleken met een bleekset uit een buitenlandse webshop.

Conclusie: elke bleekset heeft zo zijn nadelen

Er zijn verschillende manieren om aan bleeksets te komen. Echter heeft elke manier zo zijn nadelen. Wilt u er zeker van zijn dat het bleken van uw tanden goed gebeurt? Dan kunt u dit beter door iemand laten doen die erin is gespecialiseerd. Om deze redenen vinden wij dat u het beste niet uw tanden kunt bleken met een bleekset.

Veilig en pijnloos uw tanden laten bleken?

De enige diensten die wij aanbieden zijn het polijsten en bleken van tanden. Hierdoor zijn wij er erg deskundig in geworden. Daarnaast bleken wij tanden alleen met een 100% veilige NON-peroxide bleekgel.

Wilt u uw laten tanden bleken?

Kies dan voor ons. Want uw glimlach is ons visitekaartje. Met vestigingen in Nederland, België en Marokko durven wij ons dé expert in het tanden bleken te noemen. Maak direct een afspraak en wij laten u weer stralen of bezoek een vestiging bij u in de buurt.

Lees meer blogs

Hoe Krijg Je Witte Tanden?

Waarom tanden bleken bij De Tandenbleker Nederland?

Wil je graag jouw tanden laten bleken? Laat dat dan doen door de experts van…

Lees meer

Waardoor verkleuren tanden?

De een heeft gelere tanden dan de ander. Maar hoe ontstaan verkleurde tanden? Er kunnen…

Lees meer
Tanden Bleken

Is thuis zelf tanden bleken een goed idee?

Het lijkt ideaal: zelf thuis je tanden bleken. Je hoeft er namelijk de deur niet…

Lees meer

Is tanden bleken slecht voor het gebit?​

Tanden bleken hoeft per definitie niet slecht voor het gebit te zijn. Tenzij er schadelijke…

Lees meer
Back To Top