Menu
Menu

Is tanden bleken met een bleekset een goed idee?

Is tanden bleken met een bleekset een goed idee?

In Nederland zijn er verschillende personen en organisaties waar u uw tanden kunt laten bleken. Iedereen in Nederland mag tanden bleken, ook u! Met een bleekset kunt u eenvoudig thuis uw tanden bleken. Maar is het eigenlijk wel zo’n goed idee om dat te doen? Dat leggen wij in dit artikel uit.

Wat is een bleekset?

Een bleekset, ook wel bleekkit genoemd, is een set waarin alle benodigdheden zit voor het zelf bleken van tanden. Een set bestaat doorgaans uit een bleekmiddel en twee bitjes of lepels. Het bleekmiddel brengt u op elk bitje aan. Vervolgens plaatst u de bitjes enige tijd om uw tanden en kiezen. Hoelang u dit moet doen en hoe vaak u deze handeling moet herhalen, hangt compleet van het bleekmiddel af.

Om het gewenste resultaat niet in de weg te staan, is het belangrijk dat u 48 uur na de behandeling alleen maar wit eten en drinken nuttigt. Let hierbij erop dat u absoluut geen producten nuttigt die kleurstoffen bevatten. Deze producten kunnen het effect van de behandeling namelijk behoorlijk verstoren.

Hoe komt u aan een bleekset?

Er zijn verschillende manieren om aan een bleekset te komen. We benoemen hieronder de meest voorkomende.

Tandarts

Het is mogelijk om via sommige tandartsen aan een bleekset te komen. Wanneer u een bleekset wilt hebben, kunt u dit bij uw tandarts aangeven. Voordat hij u een bleekset geeft, zal hij eerst de conditie van uw tanden en tandvlees controleren. Als u gaatjes, een heel dun laagje tandglazuur en/of ontstoken tandvlees heeft, kan de tandarts ervoor kiezen om u geen bleekset mee te geven. De conditie van uw tanden is dan namelijk niet goed genoeg om te bleken. Het is natuurlijk erg goed dat een tandarts dit doet, al kunt u het natuurlijk stiekem zelf ook als een nadeel zien.

Wanneer de tandarts wel vindt dat u een bleekset mee naar huis kunt krijgen, zal hij voor u bleeklepels op maat maken. U krijgt een bleekset bij de tandarts dus niet direct mee.

Poets uw tanden goed

Dit klinkt logisch, maar toch is het heel belangrijk om uw tanden goed te poetsen. Vormt er aanslag en/of tandsteen op uw tanden? Dan kunt u dit het beste door de tandarts of mondhygiënist laten weghalen. Aanslag en tandsteen kunnen namelijk het uiterlijk van uw tanden behoorlijk aantasten en dat wilt u natuurlijk niet.

Fysieke winkels

U kunt ook een bleekset in een fysieke winkel, zoals een drogisterij, kopen. Echter is zo’n bleekset doorgaans niet erg effectief. Dat komt door het bleekmiddel dat bij de meeste bleeksets in fysieke winkels zit. Fysieke winkels in Nederland en Nederlandse webshops mogen sinds november 2012 namelijk geen bleekmiddel meer verkopen waar meer dan 0,1% waterstofperoxide zit.

Waterstofperoxide werd vooral voor 2012 in hoge gehaltes gebruikt om tanden te bleken. Bleekmiddelen waar een hoog gehalte waterstofperoxide aan is toegevoegd, bleken tanden namelijk erg effectief. Echter brengt een hoog percentage waterstofperoxide ook veel schade aan het gebit aan. Tandartsen en mondhygiënisten mogen nog wel met een hoog genoeg percentage werken om tanden te bleken, namelijk 6%. Nederlandse (web)winkels mogen alleen nog maar producten verkopen waarin niet meer dan 0,1% zit. Echter is dit percentage te laag om ook daadwerkelijk tanden witter te maken. U kunt dus beter geen bleekset uit een fysieke winkel gebruiken.

Webshops

Online zijn veel bleeksets te vinden. Het grote voordeel van online shoppen is dat u ook in buitenlandse webwinkels kunt shoppen. Hierdoor kunt u ook aan bleeksets komen waarvan het bleekmiddel wel 6% of hoger waterstofperoxide bevat. Echter is van producten die u in buitenlandse webshops koopt niet zeker of zij wel veilig in gebruik zijn. Bovendien weet u bij buitenlandse bleekmiddelen ook nooit zeker hoeveel waterstofperoxide het product daadwerkelijk bevat. Om er zeker van te zijn dat u geen blijvende schade aan uw tanden aanricht, kunt u dus beter niet bleken met een bleekset uit een buitenlandse webshop.

Conclusie: elke bleekset heeft zo zijn nadelen

Er zijn verschillende manieren om aan bleeksets te komen. Echter heeft elke manier zo zijn nadelen. Wilt u er zeker van zijn dat het bleken van uw tanden goed gebeurt? Dan kunt u dit beter door iemand laten doen die erin is gespecialiseerd. Om deze redenen vinden wij van De Tandenbleker Nederland dat u het beste niet uw tanden kunt bleken met een bleekset. Om er zeker van te zijn dat uw tanden door een ervaren professional en op een veilige manier worden gebleekt, kunt u het beste uw tanden laten bleken bij De Tandenbleker Nederland.

Waarom kiezen voor De Tandenbleker Nederland?

De enige diensten die wij aanbieden zijn het polijsten en bleken van tanden. Hierdoor zijn wij er erg deskundig in geworden. Daarnaast bleken wij tanden alleen met een 100% veilige NON-peroxide bleekgel. Bij de Tandenbleker Nederland weet u dus zeker dat uw tanden geheel zonder risico’s en op een goede manier gebeurt. Bovendien hebben wij door heen Nederland maar liefst 10 locaties. Wilt u uw tanden bleken in Rotterdam? Of toch liever in Utrecht? Waar u ook woonachtig bent, er is vast wel een salon van de Tandenbleker Nederland bij u in de buurt. Maak vandaag nog een afspraak!

Spread the word

nl_NLNL
fr_FRFR nl_NLNL