skip to Main Content
Blog
Tanden Bleken

Is thuis zelf tanden bleken een goed idee?

Het lijkt ideaal: zelf thuis je tanden bleken. Je hoeft er namelijk de deur niet voor uit en je kunt het geheel op je eigen gemakje doen. Maar is het wel zo’n goed idee om zelf thuis tanden te bleken? Daar gaan wij het in dit blog over hebben.

Waarom willen mensen thuis hun tanden bleken?

De meeste mensen willen graag wittere tanden. Tegenwoordig willen mensen dat ook graag zo snel mogelijk, zonder dat ze daarvoor al te veel moeite hoeven te doen. Bovendien zijn er allerlei goedkope middelen te vinden waarmee je zelf thuis je tanden kunt bleken. Al deze dingen zien mensen die thuis graag hun tanden bleken als grote voordelen. Wij van De Tandenbleker Nederland, zijn het daar helaas niet mee eens.

Hoe kunt u thuis uw tanden bleken?

Er zijn genoeg middelen op de markt om zelf thuis je tanden witter proberen te maken. Hieronder vertellen wij wat we vinden over de meest voorkomende middelen.

Bleektandpasta

Bleektandpasta is een tandpasta waarvan het merk belooft dat je wittere tanden krijgt, als je er jouw gebit mee poetst. Echter is niets minder waar: in bleektandpasta zit ontzettend weinig bleekmiddel, waardoor je tanden er niet echt witter door worden.

Bleeklepel van de tandarts

Wil je het zelf witter maken van je tanden serieuzer aanpakken? Dan kun je kiezen voor een bleeklepel van de tandarts. Hiervoor moet je eerst bij de tandarts een bitje laten maken, waarna je aan de hand daarvan een bleeklepel met een waterstofperoxide gel krijgt. Echter vinden wij dat hier wel een aantal haken en ogen aan zitten.

Zo moet de tandarts er eerst mee akkoord gaan dat je een bleeklepel wilt. Wanneer een tandarts de staat van je gebit niet goed genoeg vindt, kan hij weigeren om je aan een bleeklepel te helpen. Bovendien zijn de eenmalige kosten voor het laten maken van zo’n lepel circa €250,-. Bij De Tandenbleker Nederland heb je dan al een Hollywood VIP Smile behandeling. Bovendien hoef je daarvoor niet eerst een bleeklepel te laten maken en daar op te wachten. Nee, je kunt gewoon plaatsnemen in een van onze comfortabele stoelen, op de door jou gewenste, datum tijd en locatie.

Nog een nadeel van de bleeklepel vinden wij dat je er een waterstofperoxide gel bij krijgt. Waterstofperoxide kan de tandglazuur aantasten en is niet 100% veilig zoals de NON-Peroxide bleekgel waar wij bij De Tandenbleker Nederland mee werken.

Whitening strips

Tegenwoordig zijn er niet meer zo veel whitening strips op de markt, maar ze bestaan nog wel degelijk. De 3D Crest White Strips schijnen goed te werken en zijn de meest populaire strips om tanden te bleken. Echter is een groot nadeel van deze strips dat ze pijn kunnen doen aan de tanden. Wanneer wij kunnen kiezen voor een behandeling met pijnlijke strips, of een behandeling met de schadeloze NON-Peroxide bleekgel van De Tandenbleker, kiezen wij toch echt voor het laatste.

Bleekkits

Online zijn er allerlei bleekkits te vinden, waarin alle spullen en middeltjes zitten die nodig zijn om zelf thuis tanden te bleken. Echter is er van de bleekmiddelen in deze kits niet 100% te zeggen of ze voldoen aan de eisen die in 2012 werden gesteld. Hierdoor is ook niet te garanderen of deze bleekmiddelen wel veilig zijn voor het gebit. Wij raden dan ook ten zeerste af om online een bleekkit te bestellen en te gebruiken. Misschien zien je tanden er op korte termijn stralend wit uit, maar op langer termijn richten de bleekmiddelen zeer waarschijnlijk schade aan het gebit aan.

Conclusie

Ja, het is mogelijk om zelf thuis tanden te bleken. Maar nee, wij raden het je niet aan om te doen. Wanneer je comfortabel en voor een scherpe prijs je tanden wilt laten bleken, kun je toch echt beter kiezen voor De Tandenbleker Nederland. Bij ons weet je namelijk zeker dat de behandeling wordt uitgevoerd door een bevoegd persoon en met middelen die 100% veilig zijn voor je gebit.

Lees meer blogs

Hoe Krijg Je Witte Tanden?

Waarom tanden bleken bij De Tandenbleker Nederland?

Wil je graag jouw tanden laten bleken? Laat dat dan doen door de experts van…

Lees meer

Is tanden bleken met een bleekset een goed idee?

Is tanden bleken met een bleekset een goed idee? Iedereen in Nederland mag tanden bleken,…

Lees meer

Waardoor verkleuren tanden?

De een heeft gelere tanden dan de ander. Maar hoe ontstaan verkleurde tanden? Er kunnen…

Lees meer

Is tanden bleken slecht voor het gebit?​

Tanden bleken hoeft per definitie niet slecht voor het gebit te zijn. Tenzij er schadelijke…

Lees meer
Back To Top