Is thuis zelf tanden bleken een goed idee?

Is thuis zelf tanden bleken een goed idee?
Het lijkt ideaal: zelf thuis uw tanden bleken. U hoeft er namelijk de deur niet voor uit en u kunt het geheel op uw eigen gemakje doen. Maar is het wel zo’n goed idee om zelf thuis tanden te bleken? Daar gaan wij het in dit artikel over hebben.

Waarom willen mensen thuis hun tanden bleken?
De meeste mensen willen graag wittere tanden. Tegenwoordig willen mensen dat ook graag zo snel mogelijk, zonder dat ze daarvoor al te veel moeite hoeven te doen. Bovendien zijn er allerlei goedkope middelen te vinden waarmee u zelf thuis uw tanden kunt bleken. Al deze dingen zien mensen die thuis graag hun tanden bleken als grote voordelen. Wij van De Tandenblekers Nederland, zijn het daar helaas niet mee eens.

Hoe kunt u thuis uw tanden bleken?
Er zijn genoeg middelen op de markt om zelf thuis uw tanden witter proberen te maken. Hieronder vertellen wij wat we vinden over de meest voorkomende middelen.

Bleektandpasta
Bleektandpasta is een tandpasta waarvan het merk belooft dat u wittere tanden krijgt, als u er uw gebit mee poetst. Echter is niets minder waar: in bleektandpasta zit ontzettend weinig bleekmiddel, waardoor uw tanden er niet echt witter door worden.

Bleeklepel van de tandarts
Wilt u het zelf witter maken van uw tanden serieuzer aanpakken? Dan kunt u kiezen voor een bleeklepel van de tandarts. Hiervoor moet u eerst bij de tandarts een bitje laten maken, waarna u aan de hand daarvan een bleeklepel met een waterstofperoxide gel krijgt. Echter vinden wij dat hier wel een aantal haken en ogen aan zitten.

Zo moet de tandarts er eerst mee akkoord gaan dat u een bleeklepel wilt. Wanneer een tandarts de staat van uw gebit niet goed genoeg vindt, kan hij weigeren om u aan een bleeklepel te helpen. Bovendien zijn de eenmalige kosten voor het laten maken van zo’n lepel circa 250 euro. Bij De Tandenbleker Nederland heeft u al een Hollywood VIP Smile behandeling voor 129,99 euro. Dat is ook nog eens ons meest uitgebreide behandeling. Bovendien hoeft u daarvoor niet eerst een bleeklepel te laten maken en daar op te wachten. Nee, u kunt gewoon plaatsnemen in een van onze comfortabele stoelen, op de door u gewenste, datum tijd en locatie.
Nog een nadeel van de bleeklepel vinden wij dat u er een waterstofperoxide gel bij krijgt. Waterstofperoxide kan de tandglazuur aantasten en is niet 100% veilig zoals de NON-Peroxide bleekgel waar wij bij De Tandenbleker Nederland mee werken.


Whitening strips
Tegenwoordig zijn er niet meer zo veel whitening strips op de markt, maar ze bestaan nog wel degelijk. De 3D Crest White Strips schijnen goed te werken en zijn de meest populaire strips om tanden te bleken. Echter is een groot nadeel van deze strips dat ze pijn kunnen doen aan de tanden. Wanneer wij kunnen kiezen voor een behandeling met pijnlijke strips, of een behandeling met de schadeloze NON-Peroxide bleekgel van De Tandenbleker, kiezen wij toch echt voor het laatste.

Bleekkits
Online zijn er allerlei bleekkits te vinden, waarin alle spullen en middeltjes zitten die nodig zijn om zelf thuis tanden te bleken. Echter is er van de bleekmiddelen in deze kits niet 100% te zeggen of ze voldoen aan de eisen die in 2012 werden gesteld. Hierdoor is ook niet te garanderen of deze bleekmiddelen wel veilig zijn voor het gebit. Wij raden dan ook ten zeerste af om online een bleekkit te bestellen en te gebruiken. Misschien zien uw tanden er op korte termijn stralend wit uit, maar op langer termijn richten de bleekmiddelen zeer waarschijnlijk schade aan het gebit aan.

Conclusie
Ja, het is mogelijk om zelf thuis tanden te bleken. Maar nee, wij raden het u niet aan om te doen. Wanneer u comfortabel en voor een scherpe prijs uw tanden wilt laten bleken, kunt u toch echt beter kiezen voor De Tandenbleker Nederland. Bij ons weet u namelijk zeker dat de behandeling wordt uitgevoerd door een bevoegd persoon en met middelen die 100% veilig zijn voor uw gebit.

Spread the word

nl_NLNL
de_DEDE fr_FRFR nl_NLNL