skip to Main Content
Blog

Kan iedereen z’n tanden laten bleken?

Zit u erover na te denken om uw tanden te laten bleken? En wilt u graag weten of uw tanden überhaupt wel kunnen worden gebleekt? In dit artikel geven we antwoord op de vraag: kan iedereen z’n tanden bleken? Na het lezen van dit artikel weet u dus precies of u uw tanden kunt laten bleken of niet.

Vanaf wanneer is tanden bleken mogelijk?

Om te kunnen nagaan of uw tanden kunnen worden gebleekt, is het eerst handig om te weten vanaf wanneer tanden kunnen worden gebleekt. Tanden en kiezen kunnen pas worden gebleekt wanneer de wortels zijn volgroeid. De wortels zijn meestal rond uw 18e volgroeid.

Voor wie is tanden bleken bedoeld?

Het bleken van tanden is voor iedereen bedoelt die graag wittere tanden wilt hebben. In de Westerse wereld worden wittere tanden nou eenmaal geassocieerd met een goede verzorging. Wilt u er goed verzorgd uitzien en een goede eerste indruk achter laten? Dan kan het laten bleken van uw tanden hier zeker aan bijdragen.

Daarnaast zijn veel mensen onzeker over hun gelige tanden. Hierdoor durven ze bijvoorbeeld niet te glimlachen. Zij kunnen hun tanden laten bleken, zodat ze een stralend witte glimlach hebben. Hierdoor kunnen ze zich een stuk zelfverzekerder voelen en durven ze vaak ook meer in het openbaar te lachen. Hierdoor kunnen deze mensen zich een stuk beter voelen!

Kunnen kronen en facings worden gebleekt?

Helaas kunnen kronen en facings niet worden gebleekt. Hierdoor is een bleekbehandeling minder effectief voor mensen die een kroon of facing hebben. Heeft u kronen en/of facings en wilt u heel graag wittere tanden? Dan is de enige oplossing dat u wel uw tanden en kiezen laat bleken en na de bleekbehandeling naar uw tandarts gaat. Aan hem kunt u dan vragen of hij kronen en/of facings wilt plaatsen in een kleur die beter bij uw gebleekte tanden en kiezen passen.

Het bleken van een gebit met kronen en/of facings is dus niet ideaal, maar ook zeker niet onmogelijk.

Kunnen zwangere vrouwen hun tanden laten bleken?

In principe zijn de bleekmiddelen die tegenwoordig in Nederland worden gebruikt niet schadelijk voor zwangere vrouwen en hun ongeboren kindje. Heeft u een salon, schoonheidsspecialist of tandarts op het oog om uw tanden bij te laten bleken? Dan is het erg belangrijk dat u, voordat de bleekbehandeling plaatsvindt, navraagt met welk bleekmiddel diegene tanden bleekt. Op die manier kunt u nagaan of u het bleekmiddel dat die persoon gebruikt geen nare gevolgen heeft voor uw zwangerschap.

Bij De Tandenbleker Nederland weet u in dit geval trouwens zeker dat u goed zit. Wij bleken tanden namelijk met het non-peroxide bleekgel. Dit is een bleekmiddel dat alleen maar 100% veilige ingrediënten bevat. Hierdoor weet u zeker dat een bleekbehandeling bij een salon van De Tandenbleker Nederland niet schadelijk is voor uw zwangerschap.

Kunnen gevoelige tanden worden gebleekt?

In principe kunnen gevoelige tanden worden gebleekt. Echter is het hierbij wel erg belangrijk dat u let op met welk bleekmiddel u uw tanden laat bleken. Bleekmiddelen die waterstofperoxide of carbamideperoxide bevatten, kunnen uw tanden nog meer gevoelig maken. U kunt er zelfs een beetje pijn door ervaren en dat is natuurlijk niet fijn.

Wilt u heel graag uw gevoelige tanden laten bleken, maar niet dat uw tanden gevoeliger of zelfs pijnlijker worden? Ook in dit geval kunt u het beste uw tanden laten bleken bij De Tandenbleker Nederland, omdat wij tanden witter maken door middel van het 100% veilige non-peroxide bleekgel. De naam zegt het eigenlijk als, maar dit is een bleekmiddel dat geen waterstofperoxide of carbamideperoxide bevat. Hierdoor zal het laten bleken van uw tanden door dit bleekmiddel uw tanden niet beschadigen of gevoeliger maken.

Kan dus iedereen een bleekbehandeling ondergaan?

In principe kan dus iedereen met een volgroeid gebit zijn tanden laten bleken. Echter zitten er (net zoals bij zoveel dingen) een aantal haken en ogen aan. Zo kunnen kronen en facings niet worden gebleekt. Heeft u wel kronen en facings? Dan dient u dus een aantal extra maatregelen te nemen om toch een mooie, witte glimlach te krijgen. Daarnaast moeten zwangere vrouwen erop letten dat zij hun tanden 100% zeker laten bleken met een bleekmiddel dat geen nare gevolgen heeft voor hun zwangerschap. Daarnaast moeten mensen met gevoelige tanden er rekening mee houden dat het bleken van hun tanden met een bleekmiddel dat waterstofperoxide of carbamideperoxide bevat, hun tanden extra gevoelig en zelfs pijnlijk kan maken.

Veilig en pijnloos uw tanden laten bleken?

Bent u overtuigd van onze effectieve en veilige methode voor het bleken van tanden. En wilt u een stralend wit gebit en een zelfverzekerde uitstraling? Maak dan direct een afspraak met ons of bezoek een vestiging bij u in de buurt.

Lees meer blogs

Hoe Krijg Je Witte Tanden?

Waarom tanden bleken bij De Tandenbleker Nederland?

Wil je graag jouw tanden laten bleken? Laat dat dan doen door de experts van…

Lees meer

Is tanden bleken met een bleekset een goed idee?

Is tanden bleken met een bleekset een goed idee? Iedereen in Nederland mag tanden bleken,…

Lees meer

Waardoor verkleuren tanden?

De een heeft gelere tanden dan de ander. Maar hoe ontstaan verkleurde tanden? Er kunnen…

Lees meer
Tanden Bleken

Is thuis zelf tanden bleken een goed idee?

Het lijkt ideaal: zelf thuis je tanden bleken. Je hoeft er namelijk de deur niet…

Lees meer
Back To Top