skip to Main Content
Blog

Kunnen gevoelige tanden ook gebleekt worden?

Heeft u last van gevoelige tanden? Doen bepaalde tanden zeer wanneer u warme of koude drankje drinkt? Dan vraagt u zich vast of deze gebleekt kunnen worden. Lees dan snel verder, want wij vertellen het u in dit artikel.

Hoe ontstaan gevoelige tanden?

Voordat wij gaan uitleggen of zere tanden gebleekt kunnen worden, is het handig dat u eerst weet hoe pijnlijke tanden eigenlijk ontstaan. Gevoelige tanden ontstaan wanneer het tandbeen bloot is komen te liggen. Het tandbeen is het deel van de tanden en kiezen waaruit de wortel is opgebouwd. Doorgaans ligt het tandbeen onder het tandglazuur. In het tandbeen zitten allerlei kleine kanaaltjes. In al deze kanaaltjes liggen kleine zenuwuiteinden. Normaal gesproken ligt hier het tandvlees overheen. Als het tandvlees zich heeft teruggetrokken, liggen deze kanaaltjes bloot.

Wanneer u in zo’n geval koude of juist warme voedingsmiddelen nuttigt, drukken de kleine kanaaltjes tegen de zenuw aan. Dit zorgt voor dat zere gevoel in uw tanden of kiezen. Dat kan overigens ook gebeuren wanneer u hele zoete voedingsmiddelen tot u neemt.

Hoe kunt u last krijgen van gevoelige tanden?

U kunt last van gevoelige tanden krijgen wanneer u:

  • Last heeft van ontstoken tandvlees. Hierdoor zit het tandvlees losser, waardoor het tandbeen bloot komt te liggen.
  • Te hard uw tanden poetst. Wanneer u te hard uw tanden poetst, kan het tandvlees zich terugtrekken. Hierdoor komt het tandbeen bloot te liggen.
  • Verkeerd uw tanden poetst; ook wanneer u op een verkeerde manier uw tanden poetst, kan het tandbeen bloot komen te liggen.

Kunnen pijnlijke tanden worden gebleekt

Het bleken van gevoelige tanden wordt niet altijd aangeraden. Uw tanden en zelfs het tandvlees kunnen na het bleken namelijk een aantal dagen heel gevoelig zijn. Deze extra gevoeligheid ontstaat vooral als uw tanden worden gebleekt met waterstofperoxide of carbamideperoxide. Een tandarts en een mondhygiënist (onder toezicht van een tandarts) mogen een bleekmiddel gebruiken die 6% waterstofperoxide bevat. Dit percentage is voor mensen met pijnlijke tanden vrij hoog.

Heeft u zere tanden en wilt u uw tanden laten bleken? Dan kunt u dus het beste uw tanden laten bleken door een professional die geen bleekmiddel gebruikt waar waterstofperoxide of carbamideperoxide in zit.

Bestaan zulke professionals?

Jazeker! Een goed voorbeeld van een professionele organisatie dat geen bleekmiddel gebruikt die waterstofperoxide of carbamideperoxide bevat, zijn wijzelf. In elk salon van De Tandenbleker Nederland worden tanden namelijk gebleekt met het 100% veilige NON-peroxide bleekgel. De naam van dit bleekmiddel zegt het eigenlijk al: in dit bleekmiddel is geen enkel soort peroxide opgenomen. Hierdoor kunnen wij uw gevoelige tanden 100% veilig en zonder risico’s bleken.

Daarnaast kunt u nog extra maatregelen nemen, om te voorkomen dat uw tanden en kiezen na een bleekbehandeling nog gevoeliger worden. U kunt na een bleekbehandeling bijvoorbeeld regelmatig uw mond spoelen met Fluor-Aid Mondspoelmiddel. Dit is een middel dat de gevoeligheid van uw tanden vermindert. Bovendien bevat deze mondspoeling ingrediënten die het tandglazuur versterken en de tandplak verminderen. En dat is natuurlijk ideaal!

Zere tanden kunnen dus worden gebleekt

Gevoelige tanden kunnen dus prima worden gebleekt, mits u niet uw tanden laat bleken met een bleekmiddel dat peroxide bevat. Het beste kunt u uw pijnlijke tanden laten bleken bij De Tandenbleker Nederland. Bij ons werken namelijk ervaren medewerkers die een expert zijn in het bleken van tanden. Bovendien bleken als onze medewerkers met het NON-Peroxide bleekgel. Dit bleekgel is het meest fijne middel dat kan worden gebruikt bij het bleken van zere tanden.

Veilig en pijnloos uw tanden laten bleken?

Bent u overtuigd van onze effectieve en veilige methode voor het bleken van tanden. En wilt u een stralend wit gebit en een zelfverzekerde uitstraling? Maak dan direct een afspraak met ons of bezoek een vestiging bij u in de buurt.

Lees meer blogs

Hoe Krijg Je Witte Tanden?

Waarom tanden bleken bij De Tandenbleker Nederland?

Wil je graag jouw tanden laten bleken? Laat dat dan doen door de experts van…

Lees meer

Is tanden bleken met een bleekset een goed idee?

Is tanden bleken met een bleekset een goed idee? Iedereen in Nederland mag tanden bleken,…

Lees meer

Waardoor verkleuren tanden?

De een heeft gelere tanden dan de ander. Maar hoe ontstaan verkleurde tanden? Er kunnen…

Lees meer
Tanden Bleken

Is thuis zelf tanden bleken een goed idee?

Het lijkt ideaal: zelf thuis je tanden bleken. Je hoeft er namelijk de deur niet…

Lees meer
Back To Top