• Gegarandeerd witte tanden
  • Vestigingen over héél Nederland
  • Veilig en pijnloos
a
detandenbleker-logo
detandenbleker-logo
  • Gegarandeerd resultaat!
  • Vestigingen over héél Nederland
  • Veilig en pijnloos
google-logo

"Wauw! dit werkt ECHT! Mijn tanden zijn superwit geworden..."

★★★★★ 4.8/5 | Bekijk alle reviews.

Kunnen gevoelige tanden ook gebleekt worden

0 Reacties

Heeft u last van gevoelige tanden? Doen bepaalde tanden zeer wanneer u warme of koude drankje drinkt? Dan vraagt u zich vast of deze gebleekt kunnen worden. Lees dan snel verder, want wij vertellen het u in dit artikel.

Hoe ontstaan gevoelige tanden?
Voordat wij gaan uitleggen of zere tanden gebleekt kunnen worden, is het handig dat u eerst weet hoe pijnlijke tanden eigenlijk ontstaan. Gevoelige tanden ontstaan wanneer het tandbeen bloot is komen te liggen. Het tandbeen is het deel van de tanden en kiezen waaruit de wortel is opgebouwd. Doorgaans ligt het tandbeen onder het tandglazuur. In het tandbeen zitten allerlei kleine kanaaltjes. In al deze kanaaltjes liggen kleine zenuwuiteinden. Normaal gesproken ligt hier het tandvlees overheen. Als het tandvlees zich heeft teruggetrokken, liggen deze kanaaltjes bloot.
Wanneer u in zo’n geval koude of juist warme voedingsmiddelen nuttigt, drukken de kleine kanaaltjes tegen de zenuw aan. Dit zorgt voor dat zere gevoel in uw tanden of kiezen. Dat kan overigens ook gebeuren wanneer u hele zoete voedingsmiddelen tot u neemt.

Hoe kunt u last krijgen van gevoelige tanden?
U kunt last van gevoelige tanden krijgen wanneer u:
Last heeft van ontstoken tandvlees. Hierdoor zit het tandvlees losser, waardoor het tandbeen bloot komt te liggen.
Te hard uw tanden poetst. Wanneer u te hard uw tanden poetst, kan het tandvlees zich terugtrekken. Hierdoor komt het tandbeen bloot te liggen.
Verkeerd uw tanden poetst; ook wanneer u op een verkeerde manier uw tanden poetst, kan het tandbeen bloot komen te liggen.
Kunnen pijnlijke tanden worden gebleekt
Het bleken van gevoelige tanden wordt niet altijd aangeraden. Uw tanden en zelfs het tandvlees kunnen na het bleken namelijk een aantal dagen heel gevoelig zijn. Deze extra gevoeligheid ontstaat vooral als uw tanden worden gebleekt met waterstofperoxide of carbamideperoxide. Een tandarts en een mondhygiënist (onder toezicht van een tandarts) mogen een bleekmiddel gebruiken die 6% waterstofperoxide bevat. Dit percentage is voor mensen met pijnlijke tanden vrij hoog.
Heeft u zere tanden en wilt u uw tanden laten bleken? Dan kunt u dus het beste uw tanden laten bleken door een professional die geen bleekmiddel gebruikt waar waterstofperoxide of carbamideperoxide in zit.

Bestaan zulke professionals?
Jazeker! Een goed voorbeeld van een professionele organisatie dat geen bleekmiddel gebruikt die waterstofperoxide of carbamideperoxide bevat, zijn wijzelf. In elk salon van De Tandenbleker Nederland worden tanden namelijk gebleekt met het 100% veilige NON-peroxide bleekgel. De naam van dit bleekmiddel zegt het eigenlijk al: in dit bleekmiddel is geen enkel soort peroxide opgenomen. Hierdoor kunnen wij uw gevoelige tanden 100% veilig en zonder risico’s bleken.
Daarnaast kunt u nog extra maatregelen nemen, om te voorkomen dat uw tanden en kiezen na een bleekbehandeling nog gevoeliger worden. U kunt na een bleekbehandeling bijvoorbeeld regelmatig uw mond spoelen met Fluor-Aid Mondspoelmiddel. Dit is een middel dat de gevoeligheid van uw tanden vermindert. Bovendien bevat deze mondspoeling ingrediënten die het tandglazuur versterken en de tandplak verminderen. En dat is natuurlijk ideaal!
Zere tanden kunnen dus worden gebleekt
Gevoelige tanden kunnen dus prima worden gebleekt, mits u niet uw tanden laat bleken met een bleekmiddel dat peroxide bevat. Het beste kunt u uw pijnlijke tanden laten bleken bij De Tandenbleker Nederland. Bij ons werken namelijk ervaren medewerkers die een expert zijn in het bleken van tanden. Bovendien bleken als onze medewerkers met het NON-Peroxide bleekgel. Dit bleekgel is het meest fijne middel dat kan worden gebruikt bij het bleken van zere tanden.

Veilig en pijnloos uw tanden laten bleken?
Bent u overtuigd van onze effectieve en veilige methode voor het bleken van tanden. En wilt u een stralend wit gebit en een zelfverzekerde uitstraling? Maak dan direct een afspraak met ons of bezoek een vestiging bij u in de buurt.

Waarom tanden bleken met peroxide afgeraden is

Waarom tanden bleken met peroxide afgeraden is

Tanden bleken met peroxide kan een effectieve manier zijn om de tanden te verbleken, maar het kan ook schadelijk zijn voor het tandglazuur en het tandvlees. Wat is peroxide? Peroxide is een bleekmiddel dat wordt gebruikt in veel tandenbleekproducten. Het kan echter...

De 10 meestvoorkomende oorzaken van gevoelige tanden

De 10 meestvoorkomende oorzaken van gevoelige tanden

Tandgevoeligheid kan een vervelend, maar tijdelijk probleem zijn dat vaak wordt veroorzaakt door bepaalde prikkels zoals temperaturen en bepaalde stoffen. Als je te maken hebt met dit soort tandpijn, vrees dan niet! Hier zijn enkele bekende oorzaken van gevoelige...

Wat doet suiker met onze tanden

Wat doet suiker met onze tanden

Dat suiker slecht is voor het gebit, is bekend. Let daarom op je suiker consumptie. Maar waarom is suiker slecht voor onze tanden? Dat leggen wij in dit blog uit. Waarom is suiker slecht voor het gebit?Wij hebben verschillende bacteriën in de mond. Suiker is slecht...

Is tanden bleken veilig

Is tanden bleken veilig

Tanden bleken lijkt tegenwoordig niet meer een hele bijzondere gebeurtenis. Steeds meer mensen laten hun tanden namelijk bleken. Maar is tanden bleken wel veilig? Of kun je het beter niet doen? Dat vertellen je graag! Of tanden bleken veilig is hangt van de...

Hoe moet je na het tanden bleken voor jouw tanden zorgen

Hoe moet je na het tanden bleken voor jouw tanden zorgen

Wij krijgen na het bleken vaak de vraag. ‘Hoe moet ik mijn tanden verzorgen om mijn tanden langer wit te houden?’ Het is goed om te weten dat je na het bleken van je tanden op een bepaalde manier voor je tanden dient te zorgen. Door dat te doen, houd je zo lang...

Kun je zelf thuis jouw tanden bleken of het beter laten doen

Kun je zelf thuis jouw tanden bleken of het beter laten doen

Sommige voedingsmiddelen kunnen de tanden extra laten verkleuren. Wanneer je graag witte tanden wilt, is de enige mogelijkheid daarvoor het bleken van je tanden. Is het thuis tanden bleken daarom een goed idee of kun je beter de tandarts of een salon bezoeken. Wij...