• Gegarandeerd witte tanden
  • Vestigingen over héél Nederland
  • Veilig en pijnloos
a
detandenbleker-logo
detandenbleker-logo
  • Gegarandeerd resultaat!
  • Vestigingen over héél Nederland
  • Veilig en pijnloos
google-logo

"Wauw! dit werkt ECHT! Mijn tanden zijn superwit geworden..."

★★★★★ 4.8/5 | Bekijk alle reviews.

Wanneer kunt u het beste uw tanden poetsen

0 Reacties

Over het tanden poetsen wordt veel gezegd. Is het 1 of 2 keer per dag poetsen of direct na het eten? Wat is nu eigenlijk waar? Wij leggen het uit.

Waarom poetsen wij onze tanden?

Voordat we gaan uitleggen wanneer u het beste uw tanden kunt reinigen, gaan we eerst terug naar de basis. Waarom poetsen we eigenlijk onze tanden? We poetsen onze tanden om onze mond schoon te maken. Door externe factoren, zoals voedsel, kan er tandplak op onze tanden ontstaan. Dat is een laagje bacteriën dat op onze tanden en kiezen en ook tussen de tanden en het tandvlees zit.

Wanneer we deze bacteriën niet weghalen, kunnen we van het volgende last krijgen:

Gaatjes
Tandsteen
Ontstoken tandvlees
Loszittende tanden en kiezen
Om deze narigheden te voorkomen, is het erg belangrijk om uw tanden en kiezen regelmatig te reinigen. Het is ook verstandig om tijdens het poetsen het tandvlees mee te poetsen.

Wanneer kunt u het beste tandenpoetsen?

Het beste kunt u uw tanden 2 keer per dag poetsen. De beste momenten hiervoor zijn na het nuttigen van uw ontbijt en voordat u gaat slapen. U kunt echter beter niet uw tanden direct na het nuttigen van voedsel poetsen. Het beste is om uw tanden een half uur nadat u iets heeft genuttigd te reinigen.

Heeft u halverwege de dag een maaltijd genuttigd waardoor u het gevoel heeft dat u uw tanden een keer extra moet reinigen? Dan is dat helemaal niet erg! Het is juist erg goed om naar dit gevoel te luisteren en uw tanden gewoon een keertje extra te poetsen. Dit gevoel kunt u bijvoorbeeld hebben dat wanneer u met uw tong over uw tanden gaat, ze niet meer heel glad aanvoelen. Dit is vaak het teken van dat er zich etensresten op uw tanden hebben opgehoopt, waardoor er tandplak kan ontstaan. Onthoud alleen wel wat we hierboven al benoemden: poets uw tanden nooit eerder dan een half uur na het nuttigen van een maaltijd.

Het is goed om uw tanden flossen

Naast het poetsen van tanden, is het ook een erg goed idee om uw tanden regelmatig te flossen. Tijdens het flossen gaat u met een zijden draadje tussen uw tanden en kiezen heen en weer. Hierdoor kunt u etensresten tussen uw tanden en kiezen wegkrijgen, die met een tandenborstel lastig te verwijderen zijn. Om te voorkomen dat er tandsteen tussen uw tanden en kiezen ontstaat, is het dus een erg goed idee om regelmatig te flossen.

Wanneer kan ik het beste flossen?

De experts op het gebied van gebitsverzorging zijn het hier niet over eens. De ene groep zegt dat we beter voor het tanden poetsen kunnen flossen. Hun argument hiervoor is dat je de tandplak alvast losmaakt, zodat de tandpasta goed tussen de tanden en kiezen kan komen. Een ander argument van hen is dat we op deze manier ook niet vergeten om onze tanden niet alleen te reinigen, maar ook te flossen.

Flossen na het poetsen

Andere experts zeggen weer dat we beter na het tanden poetsen kunnen flossen. Zij gebruiken hiervoor als argument dat u dan goed de restjes tandplak kunt weghalen die u met een tandenborstel niet heeft weggepoetst.

Regelmatig poetsen

De experts zijn het hierover dus niet met elkaar eens. Het allerbelangrijkste is in ieder geval dat u regelmatig uw tanden poetst en flost. Wij raden u aan om hierbij gewoon de volgorde kiezen die u het fijnst vindt.

Waarom tanden bleken met peroxide afgeraden is

Waarom tanden bleken met peroxide afgeraden is

Tanden bleken met peroxide kan een effectieve manier zijn om de tanden te verbleken, maar het kan ook schadelijk zijn voor het tandglazuur en het tandvlees. Wat is peroxide? Peroxide is een bleekmiddel dat wordt gebruikt in veel tandenbleekproducten. Het kan echter...

De 10 meestvoorkomende oorzaken van gevoelige tanden

De 10 meestvoorkomende oorzaken van gevoelige tanden

Tandgevoeligheid kan een vervelend, maar tijdelijk probleem zijn dat vaak wordt veroorzaakt door bepaalde prikkels zoals temperaturen en bepaalde stoffen. Als je te maken hebt met dit soort tandpijn, vrees dan niet! Hier zijn enkele bekende oorzaken van gevoelige...

Wat doet suiker met onze tanden

Wat doet suiker met onze tanden

Dat suiker slecht is voor het gebit, is bekend. Let daarom op je suiker consumptie. Maar waarom is suiker slecht voor onze tanden? Dat leggen wij in dit blog uit. Waarom is suiker slecht voor het gebit?Wij hebben verschillende bacteriën in de mond. Suiker is slecht...

Is tanden bleken veilig

Is tanden bleken veilig

Tanden bleken lijkt tegenwoordig niet meer een hele bijzondere gebeurtenis. Steeds meer mensen laten hun tanden namelijk bleken. Maar is tanden bleken wel veilig? Of kun je het beter niet doen? Dat vertellen je graag! Of tanden bleken veilig is hangt van de...

Hoe moet je na het tanden bleken voor jouw tanden zorgen

Hoe moet je na het tanden bleken voor jouw tanden zorgen

Wij krijgen na het bleken vaak de vraag. ‘Hoe moet ik mijn tanden verzorgen om mijn tanden langer wit te houden?’ Het is goed om te weten dat je na het bleken van je tanden op een bepaalde manier voor je tanden dient te zorgen. Door dat te doen, houd je zo lang...

Kun je zelf thuis jouw tanden bleken of het beter laten doen

Kun je zelf thuis jouw tanden bleken of het beter laten doen

Sommige voedingsmiddelen kunnen de tanden extra laten verkleuren. Wanneer je graag witte tanden wilt, is de enige mogelijkheid daarvoor het bleken van je tanden. Is het thuis tanden bleken daarom een goed idee of kun je beter de tandarts of een salon bezoeken. Wij...