• Gegarandeerd witte tanden
  • Vestigingen over héél Nederland
  • Veilig en pijnloos
a
detandenbleker-logo
detandenbleker-logo
  • Gegarandeerd resultaat!
  • Vestigingen over héél Nederland
  • Veilig en pijnloos
google-logo

"Wauw! dit werkt ECHT! Mijn tanden zijn superwit geworden..."

★★★★★ 4.8/5 | Bekijk alle reviews.

Wat zijn de voor en nadelen van tanden bleken

0 Reacties

Overweeg je om je tanden te laten bleken, maar twijfel je nog een beetje? Dat snappen wij bij De Tandenbleker Nederland heel goed. Tanden bleken is niet zomaar iets. Om je zo goed mogelijk te helpen vertellen wij wat de voordelen en nadelen van het tanden bleken zijn. Lees meer!

Wat zijn de nadelen van tanden bleken?

Laten we maar eerst met het vervelende beginnen, de nadelen van tanden bleken. Wat precies de nadelen van tanden bleken zijn, hangt compleet af van hoe je tanden worden gebleekt en door wie.

  1. Tanden bleken met een bleekkit

Wanneer je jouw tanden zelf thuis bleekt met een bleekkit, kan dit nare gevolgen voor je tanden hebben. In de bleekkit kan namelijk een chemisch bleekmiddel zitten, dat niet aan de Europese Richtlijnen voldoet. Daardoor is het mogelijk dat het bleekmiddel meer dan 6% waterstofperoxide bevat. In dat geval kan het bleekmiddel je tanden aantasten. Bleek je tanden dan ook nooit thuis en al helemaal niet met een goedkope bleekkit dat je uit een land zoals China hebt besteld.

  1. Gevoelige tanden en tandvlees

Mondhygiënisten en tandartsen mogen een bleekmiddel met 6% waterstofperoxide gebruiken. Door dit middel kunnen je tanden en tandvlees tijdelijk wat gevoeliger zijn dan anders.

  1. Bepaalde etenswaren laten staan

Als je jouw tanden hebt laten bleken, wil je ze natuurlijk zo lang mogelijk wit houden. Om dit te kunnen waarborgen, is het belangrijk om bepaalde voedingsmiddelen te laten staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rode wijn, koffie, blauwe bessen, thee, curry en sportdranken. Deze voedingsmiddelen tasten de kleur van het gebit namelijk aan. Wil je deze etenswaren toch blijven nuttigen? Dan kun je het beste direct na het nuttigen ervan je tanden én gebit poetsen.

Het resultaat is niet blijvend

Als je jouw tanden laat bleken, is het goed om te weten dat het resultaat niet voor altijd is. Door de jaren heen zullen je tanden weer verkleuren. Om je tanden altijd zo wit en mooi mogelijk te houden, is het een goed idee om je tanden om de 2 tot 3 jaar te laten bleken.

Wat zijn de voordelen van tanden bleken?

Goed, dat waren de nadelen. Gelukkig kent het laten bleken van tanden ook een aantal voordelen.

  1. Je krijgt een stralende glimlach

Dit is natuurlijk heel logisch, maar zeker wel het benoemen waard. Het grote voordeel van je tanden laten bleken is dat je er een stralende glimlach van krijgt. Wittere tanden laten je er direct verzorgder uitzien. Bovendien zullen beschadigingen en vlekjes een stuk minder zichtbaar zijn wanneer je tanden zijn gebleekt. Daarnaast kunnen zelfs dode tanden, die een andere kleur hebben dan levende tanden, worden gebleekt. Hierdoor zullen al je tanden weer dezelfde kleur hebben.

  1. Het geeft je een zelfverzekerde uitstraling

Steeds meer zelfbewuste mensen willen er goed uitzien. Want binnen een uur heb je weer een frisse uitstraling. Bovendien helpt een stralend witte lach je zelfverzekerder te zijn.

Voor een stralende glimlach, maak je direct een afspraak

Wil je jouw laten tanden bleken? Kies dan voor ons. Want uw glimlach is ons visitekaartje. Met vestigingen in Nederland, Duitsland, België en Marokko durven wij ons dé expert in het tanden bleken te noemen. Maak direct een afspraak of bezoek een vestiging bij je in de buurt en wij laten je weer stralen.

Waarom tanden bleken met peroxide afgeraden is

Waarom tanden bleken met peroxide afgeraden is

Tanden bleken met peroxide kan een effectieve manier zijn om de tanden te verbleken, maar het kan ook schadelijk zijn voor het tandglazuur en het tandvlees. Wat is peroxide? Peroxide is een bleekmiddel dat wordt gebruikt in veel tandenbleekproducten. Het kan echter...

De 10 meestvoorkomende oorzaken van gevoelige tanden

De 10 meestvoorkomende oorzaken van gevoelige tanden

Tandgevoeligheid kan een vervelend, maar tijdelijk probleem zijn dat vaak wordt veroorzaakt door bepaalde prikkels zoals temperaturen en bepaalde stoffen. Als je te maken hebt met dit soort tandpijn, vrees dan niet! Hier zijn enkele bekende oorzaken van gevoelige...

Wat doet suiker met onze tanden

Wat doet suiker met onze tanden

Dat suiker slecht is voor het gebit, is bekend. Let daarom op je suiker consumptie. Maar waarom is suiker slecht voor onze tanden? Dat leggen wij in dit blog uit. Waarom is suiker slecht voor het gebit?Wij hebben verschillende bacteriën in de mond. Suiker is slecht...

Is tanden bleken veilig

Is tanden bleken veilig

Tanden bleken lijkt tegenwoordig niet meer een hele bijzondere gebeurtenis. Steeds meer mensen laten hun tanden namelijk bleken. Maar is tanden bleken wel veilig? Of kun je het beter niet doen? Dat vertellen je graag! Of tanden bleken veilig is hangt van de...

Hoe moet je na het tanden bleken voor jouw tanden zorgen

Hoe moet je na het tanden bleken voor jouw tanden zorgen

Wij krijgen na het bleken vaak de vraag. ‘Hoe moet ik mijn tanden verzorgen om mijn tanden langer wit te houden?’ Het is goed om te weten dat je na het bleken van je tanden op een bepaalde manier voor je tanden dient te zorgen. Door dat te doen, houd je zo lang...

Kun je zelf thuis jouw tanden bleken of het beter laten doen

Kun je zelf thuis jouw tanden bleken of het beter laten doen

Sommige voedingsmiddelen kunnen de tanden extra laten verkleuren. Wanneer je graag witte tanden wilt, is de enige mogelijkheid daarvoor het bleken van je tanden. Is het thuis tanden bleken daarom een goed idee of kun je beter de tandarts of een salon bezoeken. Wij...