Wat zijn de voor-en nadelen van tanden bleken?

Wat zijn de voordelen en nadelen van tanden bleken?

Overweegt u om uw tanden te laten bleken, maar twijfelt u nog een beetje? Dat snappen wij bij De Tandenbleker Nederland heel goed. Tanden bleken is niet zomaar iets. Om u zo goed mogelijk te helpen vertellen wij wat de voordelen en nadelen van het tanden bleken zijn. Lees meer ..

Wat zijn de nadelen van tanden bleken?

Laten we maar eerst met het vervelende beginnen, de nadelen van tanden bleken. Wat precies de nadelen van tanden bleken zijn, hangt compleet af van hoe uw tanden worden gebleekt en door wie.

1. Tanden bleken met een bleekkit

Wanneer u uw tanden zelf thuis bleekt met een bleekkit, kan dit nare gevolgen voor uw tanden hebben. In de bleekkit kan namelijk een chemisch bleekmiddel zitten, dat niet aan de Europese Richtlijnen voldoet. Daardoor is het mogelijk dat het bleekmiddel meer dan 6% waterstofperoxide bevat. In dat geval kan het bleekmiddel uw tanden aantasten. Bleek uw tanden dan ook nooit thuis en al helemaal niet met een goedkope bleekkit dat u uit een land zoals China heeft besteld.

2. Gevoelige tanden en tandvlees

Mondhygiënisten en tandartsen mogen een bleekmiddel met 6% waterstofperoxide gebruiken. Door dit middel kunnen uw tanden en tandvlees tijdelijk wat gevoeliger zijn dan anders.

3. Bepaalde etenswaren laten staan

Als u uw tanden heeft laten bleken, wilt u ze natuurlijk zo lang mogelijk wit houden. Om dit te kunnen waarborgen, is het belangrijk om bepaalde voedingsmiddelen te laten staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rode wijn, koffie, blauwe bessen, thee, curry en sportdranken. Deze voedingsmiddelen tasten de kleur van het gebit namelijk aan. Wilt u deze etenswaren toch blijven nuttigen? Dan kunt u het beste direct na het nuttigen ervan uw tanden én gebit poetsen.

Het resultaat is niet blijvend

Als u uw tanden laat bleken, is het goed om te weten dat het resultaat niet voor altijd is. Door de jaren heen zullen uw tanden weer verkleuren. Om uw tanden altijd zo wit en mooi mogelijk te houden, is het een goed idee om uw tanden om de 2 tot 3 jaar te laten bleken.

Wat zijn de voordelen van tanden bleken?

Goed, dat waren de nadelen. Gelukkig kent het laten bleken van tanden ook een aantal voordelen.

1. U krijgt een stralende glimlach

Dit is natuurlijk heel logisch, maar zeker wel het benoemen waard. Het grote voordeel van uw tanden laten bleken is dat u er een stralende glimlach van krijgt. Wittere tanden laten u er direct verzorgder uitzien. Bovendien zullen beschadigingen en vlekjes een stuk minder zichtbaar zijn wanneer uw tanden zijn gebleekt. Daarnaast kunnen zelfs dode tanden, die een andere kleur hebben dan levende tanden, worden gebleekt. Hierdoor zullen al uw tanden weer dezelfde kleur hebben.

2. Het geeft u een zelfverzekerde uitstraling

Steeds meer zelfbewuste mensen willen er goed uitzien. Want binnen een uur heb je weer een frisse uitstraling. Bovendien helpt een stralend witte lach je zelfverzekerder te zijn.

Voor een stralende glimlach, maakt u direct een afspraak

Wilt u uw laten tanden bleken? Kies dan voor ons. Want uw glimlach is ons visitekaartje. Met vestigingen in Nederland, België en Marokko durven wij ons dé expert in het tanden bleken te noemen. Maak direct een afspraak en wij laten u weer stralen of bezoek een vestiging bij u in de buurt.

Spread the word

nl_NLNL
de_DEDE fr_FRFR nl_NLNL
×