• Gegarandeerd witte tanden
  • Vestigingen over héél Nederland
  • Veilig en pijnloos
a
detandenbleker-logo
detandenbleker-logo
  • Gegarandeerd resultaat!
  • Vestigingen over héél Nederland
  • Veilig en pijnloos
google-logo

"Wauw! dit werkt ECHT! Mijn tanden zijn superwit geworden..."

★★★★★ 4.8/5 | Bekijk alle reviews.

Wie mogen in Nederland tanden bleken

0 Reacties

Vandaag de dag is tanden bleken heel normaal. Maar wie mag er in Nederland tanden bleken? En bij wie kun je hiervoor het beste terecht? Dat leggen we in dit blog uit.

Mag ik zelf ook tanden bleken?
In Nederland mag iedereen tanden bleken, dus jij ook. Toch zitten hier wel een aantal haken en ogen aan. Niet iedereen is namelijk even ervaren in het uitvoeren van bleekbehandelingen. Hieronder zetten wij de mogelijkheden om je gebit te laten bleken op een rijtje.
Om het gewenste resultaat niet in de weg te staan, is het belangrijk dat je 48 uur na de behandeling alleen maar wit eten en drinken nuttigt. Let hierbij erop dat je absoluut geen producten nuttigt die kleurstoffen bevatten. Deze producten kunnen het effect van de behandeling namelijk behoorlijk verstoren.

Zelf thuis je gebit bleken
Je mag thuis zelf je gebit witter maken. Dit kun je onder andere doen met een bleekset die je van je tandarts meekrijgt. Echter krijg je deze set alleen mee nadat de tandarts jouw gebit grondig heeft gecontroleerd en tot de conclusie is gekomen dat jouw gebit geschikt is voor bleekbehandelingen. Of je via je tandarts aan een bleekset zal komen, is dus niet te garanderen.
De tandarts en mondhygiënist
Voor 2012 werden tanden vooral gebleekt met middelen waarin een hoog percentage waterstofperoxide zat. Dit is een stofje dat erg goed jouw gebit bleekt. Echter bleek uit onderzoeken dat waterstofperoxide schade aan het gebit aanbrengt. Daarom werd in Europa vanaf 1 november 2012 besloten dat alleen tandartsen en mondhygiënisten (onder toezicht van een tandarts) een hoog percentage van deze stof mogen gebruiken, namelijk 6%. Andere mensen zoals jezelf en schoonheidsspecialisten mogen alleen nog maar met een bleekmiddel werken waarin 0,1% waterstofperoxide zit. Ook in fysieke winkels zijn er geen producten te vinden die een hogere percentage waterstofperoxide bevatten dan 0,1%. Echter is dit percentage veel te weinig om daadwerkelijk wittere tanden te krijgen. Het percentage dat een bleekmiddel bij de tandarts en mondhygiënist bevat is wel hoog genoeg, maar hierbij is de kans aanwezig dat het middel schade aan jouw gebit aanricht.
Al weet een tandarts natuurlijk goed hoe hij een bleekbehandeling moet uitvoeren, toch raden wij je af om je tanden bij een tandarts te laten bleken die een bleekmiddel gebruikt dat waterstofperoxide bevat.

De schoonheidsspecialisten mogen ook bleken
Schoonheidsspecialisten mogen ook tanden bleken. Echter zijn zij er over het algemeen niet erg in gespecialiseerd, omdat ze ook veel andere werkzaamheden uitvoeren. Bovendien mogen schoonheidsspecialisten ook niet met een bleekmiddel werken dat genoeg waterstofperoxide bevat om daadwerkelijk jouw gebit witter te maken.
Wanneer je jouw tanden hebt laten witten, kunnen zure voedingsmiddelen en middelen met veel kleurstoffen de kleur aantasten. Wanneer je toch zo’n voedingsmiddel heeft genuttigd, kun je het beste direct erna de mond met water spoelen. Hierdoor zullen de tanden minder erg worden aangetast.

Maar wij bleken natuurlijk als de beste​
Gelukkig bestaat er ook De Tandenbleker Nederland. Kort gezegd bieden wij u de service aan die je zoekt. Het polijsten en bleken van tanden zijn namelijk de enige 2 diensten die wij uitvoeren. Hierdoor zijn wij in beide diensten erg gespecialiseerd en ervaren geworden. Bovendien worden bij ons je gebit alleen gebleekt door intern opgeleide professionals die goed weten wat ze doen. Daarnaast bleken wij tanden alleen met de NON-peroxide bleekgel. Deze bleekgel bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten en is daardoor 100% veilig om tanden mee te bleken.

Hoe kun je het beste je tanden poetsen?
Wanneer je jouw gebit heeft laten bleken, kunnen zure voedingsmiddelen en middelen met veel kleurstoffen de kleur aantasten. Wanneer je toch zo’n voedingsmiddel heeft genuttigd, kun je het beste direct erna de mond met water spoelen. Hierdoor zullen de tanden minder erg worden aangetast en zorg je voor een langer wit effect.
Let op met zure voedingsmiddelen
Let wel op: poets je tanden pas minstens 30 minuten na het nuttigen van zure voedingsmiddelen. Wanneer je dit eerder doet, zul je juist met je tandenborstel het zuur over je gebit verspreiden. Je borstelt hierdoor als het ware je tandglazuur weg.
Veilig en pijnloos tanden laten bleken
Maak eenvoudig online een afspraak voor het bleken van je gebit. Wij zijn gevestigd in Nederland, Duitsland, België en Marokko. Maak direct een afspraak met ons of bezoek een vestiging bij jou in de buurt.

Waarom tanden bleken met peroxide afgeraden is

Waarom tanden bleken met peroxide afgeraden is

Tanden bleken met peroxide kan een effectieve manier zijn om de tanden te verbleken, maar het kan ook schadelijk zijn voor het tandglazuur en het tandvlees. Wat is peroxide? Peroxide is een bleekmiddel dat wordt gebruikt in veel tandenbleekproducten. Het kan echter...

De 10 meestvoorkomende oorzaken van gevoelige tanden

De 10 meestvoorkomende oorzaken van gevoelige tanden

Tandgevoeligheid kan een vervelend, maar tijdelijk probleem zijn dat vaak wordt veroorzaakt door bepaalde prikkels zoals temperaturen en bepaalde stoffen. Als je te maken hebt met dit soort tandpijn, vrees dan niet! Hier zijn enkele bekende oorzaken van gevoelige...

Wat doet suiker met onze tanden

Wat doet suiker met onze tanden

Dat suiker slecht is voor het gebit, is bekend. Let daarom op je suiker consumptie. Maar waarom is suiker slecht voor onze tanden? Dat leggen wij in dit blog uit. Waarom is suiker slecht voor het gebit?Wij hebben verschillende bacteriën in de mond. Suiker is slecht...

Is tanden bleken veilig

Is tanden bleken veilig

Tanden bleken lijkt tegenwoordig niet meer een hele bijzondere gebeurtenis. Steeds meer mensen laten hun tanden namelijk bleken. Maar is tanden bleken wel veilig? Of kun je het beter niet doen? Dat vertellen je graag! Of tanden bleken veilig is hangt van de...

Hoe moet je na het tanden bleken voor jouw tanden zorgen

Hoe moet je na het tanden bleken voor jouw tanden zorgen

Wij krijgen na het bleken vaak de vraag. ‘Hoe moet ik mijn tanden verzorgen om mijn tanden langer wit te houden?’ Het is goed om te weten dat je na het bleken van je tanden op een bepaalde manier voor je tanden dient te zorgen. Door dat te doen, houd je zo lang...

Kun je zelf thuis jouw tanden bleken of het beter laten doen

Kun je zelf thuis jouw tanden bleken of het beter laten doen

Sommige voedingsmiddelen kunnen de tanden extra laten verkleuren. Wanneer je graag witte tanden wilt, is de enige mogelijkheid daarvoor het bleken van je tanden. Is het thuis tanden bleken daarom een goed idee of kun je beter de tandarts of een salon bezoeken. Wij...