Wie mag er in Nederland tanden bleken?

Wie mag er in Nederland tanden bleken?

Vandaag de dag is tanden bleken heel normaal. Maar wie mag er in Nederland tanden bleken? En bij wie kunt u hiervoor het beste terecht? Dat leggen we in dit artikel uit.

Mag ik zelf ook tanden bleken?

In Nederland mag iedereen tanden bleken, dus ook u. Toch zitten hier wel een aantal haken en ogen aan. Niet iedereen is namelijk even ervaren in het uitvoeren van bleekbehandelingen. Hieronder zetten wij de mogelijkheden om uw gebit te laten bleken op een rijtje.

Om het gewenste resultaat niet in de weg te staan, is het belangrijk dat u 48 uur na de behandeling alleen maar wit eten en drinken nuttigt. Let hierbij erop dat u absoluut geen producten nuttigt die kleurstoffen bevatten. Deze producten kunnen het effect van de behandeling namelijk behoorlijk verstoren.

Zelf thuis uw gebit bleken

Uzelf mag thuis uw tanden witter maken. Dit kunt u onder andere doen met een bleekset die u van uw tandarts meekrijgt. Echter krijgt u deze set alleen mee nadat de tandarts uw gebit grondig heeft gecontroleerd en tot de conclusie is gekomen dat uw gebit geschikt is voor bleekbehandelingen. Of u via uw tandarts aan een bleekset zal komen, is dus niet te garanderen.

De tandarts en mondhygiënist

Voor 2012 werden tanden vooral gebleekt met middelen waarin een hoog percentage waterstofperoxide zat. Dit is een stofje dat erg goed uw gebit bleekt. Echter bleek uit onderzoeken dat waterstofperoxide schade aan het gebit aanbrengt. Daarom werd in Europa vanaf 1 november 2012 besloten dat alleen tandartsen en mondhygiënisten (onder toezicht van een tandarts) een hoog percentage van deze stof mogen gebruiken, namelijk 6%. Andere mensen zoals uzelf en schoonheidsspecialisten mogen alleen nog maar met een bleekmiddel werken waarin 0,1% waterstofperoxide zit. Ook in fysieke winkels zijn er geen producten te vinden die een hogere percentage waterstofperoxide bevatten dan 0,1%. Echter is dit percentage veel te weinig om daadwerkelijk wittere tanden te krijgen. Het percentage dat een bleekmiddel bij de tandarts en mondhygiënist bevat is wel hoog genoeg, maar hierbij is de kans aanwezig dat het middel schade aan uw gebit aanricht.

Al weet een tandarts natuurlijk goed hoe hij een bleekbehandeling moet uitvoeren, toch raden wij u af om uw tanden bij een tandarts te laten bleken die een bleekmiddel gebruikt dat waterstofperoxide bevat.

De Schoonheidsspecialisten mogen ook bleken

Schoonheidsspecialisten mogen ook tanden bleken. Echter zijn zij er over het algemeen niet erg in gespecialiseerd, omdat ze ook veel andere werkzaamheden uitvoeren. Bovendien mogen schoonheidsspecialisten ook niet met een bleekmiddel werken dat genoeg waterstofperoxide bevat om daadwerkelijk uw gebit witter te maken.

Wanneer u uw tanden heeft laten witten, kunnen zure voedingsmiddelen en middelen met veel kleurstoffen de kleur aantasten. Wanneer u toch zo’n voedingsmiddel heeft genuttigd, kunt u het beste direct erna de mond met water spoelen. Hierdoor zullen de tanden minder erg worden aangetast.

Maar wij bleken natuurlijk als de beste​

Gelukkig bestaat er ook De Tandenbleker Nederland. Kort gezegd bieden wij u de service aan die u zoekt. Het polijsten en bleken van tanden zijn namelijk de enige 2 diensten die wij uitvoeren. Hierdoor zijn wij in beide diensten erg gespecialiseerd en ervaren geworden. Bovendien worden bij ons uw gebit alleen gebleekt door intern opgeleide professionals die goed weten wat ze doen. Daarnaast bleken wij tanden alleen met de NON-peroxide bleekgel. Deze bleekgel bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten en is daardoor 100% veilig om tanden mee te bleken. 

Hoe kunt u het beste uw tanden poetsen?

Wanneer u uw gebit heeft laten bleken, kunnen zure voedingsmiddelen en middelen met veel kleurstoffen de kleur aantasten. Wanneer u toch zo’n voedingsmiddel heeft genuttigd, kunt u het beste direct erna de mond met water spoelen. Hierdoor zullen de tanden minder erg worden aangetast en zorgt u voor een langer wit effect

Let op met zure voedingsmiddelen

Let wel op: poets uw tanden pas minstens 30 minuten na het nuttigen van zure voedingsmiddelen. Wanneer u dit eerder doet, zult u juist met uw tandenborstel het zuur over uw gebit verspreiden. U borstelt hierdoor als het ware uw tandglazuur weg.

Veilig en pijnloos uw tanden laten bleken?

Maak eenvoudig online een afspraak voor het bleken van uw gebit. Wij zijn gevestigd in Nederland, België en Marokko. Maak direct een afspraak met ons of bezoek een vestiging bij u in de buurt.

Spread the word

nl_NLNL
de_DEDE fr_FRFR nl_NLNL