Menu
Menu

Wie mogen in Nederland tanden bleken?​

Hoe moet u na het tanden bleken voor uw tanden zorgen?
Door de jaren heen is het witter maken van tanden in Nederland steeds normaler geworden. Waar eerder vooral rijkere en bekende mensen hun tanden lieten bleken, is tanden bleken inmiddels voor iedereen toegankelijk. We zien dan ook dat steeds meer mensen het laten doen. Maar wie mogen in Nederland eigenlijk tanden bleken? En bij wie kunt u hiervoor het beste terecht? Dat zullen wij u in dit artikel vertellen.

Wie mogen tanden bleken?
In Nederland mag iedereen tanden bleken, dus ook u. Toch zitten hier wel een aantal haken en ogen aan. Niet iedereen is namelijk even ervaren in het uitvoeren van bleekbehandelingen. Hieronder zetten wij de mogelijkheden om uw tanden te laten bleken op een rijtje.

Om het gewenste resultaat niet in de weg te staan, is het belangrijk dat u 48 uur na de behandeling alleen maar wit eten en drinken nuttigt. Let hierbij erop dat u absoluut geen producten nuttigt die kleurstoffen bevatten. Deze producten kunnen het effect van de behandeling namelijk behoorlijk verstoren.

Uzelf
Uzelf mag thuis uw tanden bleken. Dit kunt u onder andere doen met een bleekset die u van uw tandarts meekrijgt. Echter krijgt u deze set alleen mee nadat de tandarts uw gebit grondig heeft gecontroleerd en tot de conclusie is gekomen dat uw gebit geschikt is voor bleekbehandelingen. Of u via uw tandarts aan een bleekset zal komen, is dus niet te garanderen.

De tandarts en mondhygiënist
Voor 2012 werden tanden vooral gebleekt met middelen waarin een hoog percentage waterstofperoxide zat. Dit is een stofje dat erg goed uw tanden bleekt. Echter bleek uit onderzoeken dat waterstofperoxide schade aan het gebit aanbrengt. Daarom werd in Europa vanaf 1 november 2012 besloten dat alleen tandartsen en mondhygiënisten (onder toezicht van een tandarts) een hoog percentage van deze stof mogen gebruiken, namelijk 6%. Andere mensen zoals uzelf en schoonheidsspecialisten mogen alleen nog maar met een bleekmiddel werken waarin 0,1% waterstofperoxide zit. Ook in fysieke winkels zijn er geen producten te vinden die een hogere percentage waterstofperoxide bevatten dan 0,1%. Echter is dit percentage veel te weinig om daadwerkelijk wittere tanden te krijgen. Het percentage dat een bleekmiddel bij de tandarts en mondhygiënist bevat is wel hoog genoeg, maar hierbij is de kans aanwezig dat het middel schade aan uw gebit aanricht.

Al weet een tandarts natuurlijk goed hoe hij een bleekbehandeling moet uitvoeren, toch raden wij u af om uw tanden bij een tandarts te laten bleken die een bleekmiddel gebruikt dat waterstofperoxide bevat.

Schoonheidsspecialisten
Schoonheidsspecialisten mogen ook tanden bleken. Echter zijn zij er over het algemeen niet erg in gespecialiseerd, omdat ze ook veel andere werkzaamheden uitvoeren. Bovendien mogen schoonheidsspecialisten ook niet met een bleekmiddel werken dat genoeg waterstofperoxide bevat om daadwerkelijk uw tanden witter te maken.
Hoe kunt u uw tanden het beste poetsen?
Wanneer u uw tanden heeft laten bleken, kunnen zure voedingsmiddelen en middelen met veel kleurstoffen de kleur aantasten. Wanneer u toch zo’n voedingsmiddel heeft genuttigd, kunt u het beste direct erna de mond met water spoelen. Hierdoor zullen de tanden minder erg worden aangetast.

Let op met zure voedingsmiddelen
Let wel op: poets uw tanden pas minstens 30 minuten na het nuttigen van zure voedingsmiddelen. Wanneer u dit eerder doet, zult u juist met uw tandenborstel het zuur over uw tanden verspreiden. U borstelt hierdoor als het ware uw tandglazuur weg.

De Tandenbleker Nederland
Gelukkig bestaat er ook De Tandenbleker Nederland. Dit is een organisatie met 10 vestiging door heel Nederland. Kortgezegd bieden wij u de service aan die u zoekt. Het polijsten en bleken van tanden zijn namelijk de enige 2 diensten die wij uitvoeren. Hierdoor zijn wij in beide diensten erg gespecialiseerd en ervaren geworden. Bovendien worden bij ons uw tanden alleen gebleekt door intern opgeleide professionals die goed weten wat ze doen. Daarnaast bleken wij tanden alleen met de NON-peroxide bleekgel. Deze bleekgel bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten en is daardoor 100% veilig om tanden mee te bleken. Wilt u geheel zonder risico’s uw tanden laten bleken door een ervaren persoon die weet wat hij doet? Kom dan naar De Tandenbleker Nederland. Inmiddels hebben wij in Nederland 10 vestigingen, waardoor er vast wel een vestiging bij u in de buurt zit. Zo kunnen wij uw onder andere uw tanden bleken in Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven.

Conclusie
Officieel gezien kan en mag iedereen in Nederland tanden bleken. Echter kunt u het beste uw tanden laten bleken door een persoon die goed weet wat hij doet en waar hij voor, tijdens en na het bleken op moet letten. Daarnaast kunt u het beste uw tanden niet (laten) bleken met een bleekmiddel dat een hoog percentage waterstofperoxide bevat. Wilt u zeker weten dat het bleken van uw tanden geheel veilig en goed gebeurt? Dan kunt u dit het beste laten doen bij De Tandenbleker Nederland.

Spread the word

nl_NLNL
fr_FRFR nl_NLNL