skip to Main Content

Voor prachtige
witte tanden

Voor prachtige
witte tanden

De beste kwaliteit facings
Veilig en pijnloos
Gratis consultgesprek
Professioneel kliniek
Veilig en Pijnloos
Professioneel Kliniek
7 ster behandeling
100% garantie
Maak je lach weer compleet

Wat is een facing?

Een facing is een laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet of een schildje van porselein. De tandarts plakt het vulmateriaal op de tand. Zo kan hij de vorm of de kleur van een tand veranderen. Ook kan hij spleetjes tussen tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, gele of bruine tanden weer wit maken en scheve tanden maskeren.

Stap 1: De kleur kiezen

Tijdens het eerste consult voeren we een mondonderzoek uit en bespreken we uw wensen. Op basis hiervan maken we een behandelplan en stellen we een begroting op. Ook bepaalt u samen met de tandarts welke kleur het beste bij uw gebit past. Vervolgens maken we een afspraak voor het plaatsen van uw facings.

Stap 2: De tand opruwen

Tijdens de tweede afspraak prepareert de specialist uw tanden en kiezen zodat de composiet goed hecht. Het voordeel van composiet facings is dat de tand in zijn geheel behouden blijft. We slijpen verder niets van uw tand af.

Stap 3: De facing vastplakken

Om de facing goed te laten hechten, brengen we een hechtlaag aan. Zodra deze hechtlaag is uitgehard, brengen we laag voor laag het composiet aan. Doordat we een composiet facing in lagen opbouwen, kunnen we deze precies passend maken voor uw gebit.

Stap 4: De tand in vorm brengen

Laag voor laag brengt de tandarts het composiet aan en boetseert het in de juiste vorm. Elke laag wordt kort uitgehard. Daarna slijpt de tandarts uw facing precies in de gewenste vorm en polijst hij het oppervlak. U kunt na afloop van de behandeling direct alles weer eten en drinken, maar pas op met warme dranken totdat de verdoving is uitgewerkt.

Specialisten in facings &tanden bleken

Meest gestelde vragen over Facings

Hoelang gaat een facing mee?

Helaas gaan facings niet levenslang mee, na ongeveer vijf jaar zullen de composiet facings vervangen moeten worden. Een porseleinen facing gaat ongeveer 25 jaar mee. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de mondverzorging en alles wat u ermee doet. Wanneer u bijvoorbeeld tandenknarst of nagels bijt zullen de facings eerder vervangen moeten worden.

Hoe voelt een facing?

Een facing voelt als uw eigen tand, maar het zal in het begin wel wennen zijn. Wanneer we met de facing bijvoorbeeld uw tanden wat langer hebben gemaakt, is praten in het begin wat onwennig. Ook als we de vorm van uw tanden hebben veranderd, kunt u een raar gevoel krijgen. Na ongeveer een week zal dit over zijn.

Heeft een facing extra onderhoud nodig?

Een facing heeft geen extra onderhoud nodig ten opzichte van uw eigen tanden en kiezen. Het is belangrijk dat u uw facings, net zoals de rest van uw gebit, goed schoonhoudt. Wij raden u aan om te poetsen met een zachte tandenborstel. Hierdoor haalt u het vuil gemakkelijk weg. Daarnaast is het belangrijk dat u iedere dag uw gebit reinigt met tandenstokers, ragers of flossdraad.

Kan ik alles eten met een facing?

In principe kunt u met facings alles eten. Let hierbij wel op dat u met uw facing niet op harde dingen bijt zoals zuurtjes, uw nagels of een pen. Ook raden we het af om plakband af te scheuren met uw tanden.

Meer over ons
Back To Top