5mei

Tegenwoordig laten steeds meer mensen hun tanden bleken. Sommige mensen vragen zich af of alleen de tandarts een bleekbehandeling kan uitvoeren. In dit artikel geven wij daarop antwoord.


Tanden laten bleken bij de tandarts
Het antwoord op de vraag of alleen een tandarts tanden kan bleken is: nee. Tandartsen weten wel heel goed hoe ze op een veilige manier tanden en kiezen witter kunnen maken, maar zij zijn niet de enige mensen die tanden kunnen bleken.


Wie mag tanden bleken?
Iedereen in Nederland mag tanden bleken. Ook je! Maar of het inderdaad zo verstandig is om zelf je tanden te bleken is weer een tweede vraag. Doorgaans kun je het beste je gebit witter laten maken door mensen die daarin zijn gespecialiseerd. Denk hierbij aan tandartsen, mondhygiënisten, schoonheidsspecialisten en de medewerkers van De Tandenbleker Nederland.


Tandartsen
Tandartsen zijn bevoegd om tanden witter te maken met een bleekmiddel dat 6% waterstofperoxide bevat. Waterstofperoxide is een middel dat tanden erg effectief kan bleken. Voor 2012 werd het hiervoor dan ook in hoge percentages gebruikt. Echter kan een hoog gehalte waterstofperoxide het gebit aantasten. Daarom mogen alleen tandartsen sinds 1 november 2012 een hoog gehalte waterstofperoxide gebruiken, namelijk 6%. In middelen die consumenten zelf kunnen kopen, mag nog maar 0,1% waterstofperoxide zitten. Dit percentage is zo laag, dat het je tanden eigenlijk niet witter maakt.


Mondhygiënisten
Naast tandartsen, mogen ook mondhygiënisten een bleekmiddel gebruiken dat 6% waterstofperoxide bevat. Dat mogen zij trouwens alleen onder toezicht van een tandarts doen. Echter vragen wij ons af of je wel je tanden wilt laten bleken met een middel dat je gebit kan aantasten. Bovendien kan het zo zijn dat je eigen tandarts en/of mondhygiënist niet aan het bleken van tanden doet. In dat geval zul je op zoek moeten naar een andere mogelijkheid.


Schoonheidsspecialisten
Steeds meer schoonheidsspecialisten bleken tanden. Echter mogen zij niet zoals de tandarts of mondhygiënist een bleekmiddel met 6% waterstofperoxide gebruiken. In plaats daarvan gebruiken schoonheidsspecialisten vaak alternatieven. Een nadeel van je tanden laten bleken bij een schoonheidsspecialist, is dat diegene op een werkdag nog veel meer uiteenlopende behandelingen doet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het geven van gezichtsmassages, wenkbrauwen epileren enzovoorts. Doordat een schoonheidsspecialist uiteenlopende werkzaamheden heeft, weet je nooit zeker of hij of zij erg ervaren is in het bleken van tanden of niet. Het is wel je gebit dat je onder handen laat nemen, dus wellicht kun je het beste kiezen voor een salon dat zich wel echt specialiseert in het bleken van tanden.


De Tandenbleker Nederland
De Tandenbleker Nederland is een organisatie met salons in België, Duitsland, Nederland en Marokko. Bij De Tandenbleker Nederland is het witter maken van tanden de enige dienst die wij aanbieden. Hierdoor zijn al onze medewerkers er erg ervaren mee. Je kunt ze er zelfs wel een specialist in noemen. Bij De Tandenbleker Nederland weet je dus zeker dat jouw tanden worden gebleekt door mensen die er erg ervaren in zijn en goed weten wat ze doen.
Bovendien werken we bij De Tandenbleker Nederland alleen maar met een NON-Peroxide bleekgel. In dit bleekmiddel zit geen waterstofperoxide. Er zitten alleen maar ingrediënten in die niet schadelijk voor uw tanden en kiezen zijn. Het bleken van uw tanden bij De Tandenbleker Nederland is dan ook 100% veilig.
Wil je graag je tanden laten bleken bij De Tandenbleker Nederland? Maak dan heel eenvoudig online een afspraak bij de vestiging van je keuze.
Conclusie
Een tandarts is niet de enige persoon die je tanden kan bleken. Je kan je tanden zelfs helemaal zelf bleken. Echter raden wij aan om je tanden te laten bleken door iemand die hierin is gespecialiseerd. Dan weet je namelijk zeker dat het goed gebeurt. Daarnaast raden wij je aan om je tanden te laten bleken door iemand die een 100% veilige bleekgel gebruikt. Wanneer je op zoek bent naar een ervaren persoon of bedrijf waar je jouw tanden 100% veilig kunt laten bleken, ben je bij De Tandenbleker Nederland aan het juiste adres. Wil je jouw tanden laten bleken in Amersfoort? Of toch liever in Rotterdam? Waar je ook woont, er is vast wel een vestiging bij je in de buurt. Maak vandaag nog een afspraak!

Leave a reply

Wij zijn met meer dan 40 locaties gevestigd in 4 landen.

Hoofdkantoor
Onze diensten
Scroll to top