5mei

Het is een feit dat ook gebleekte tanden weer verkleuren. Wij geven je een aantal tips die zorgen dat je langer van het tanden bleken kunt genieten. We vertellen in dit blog welke dingen dat zijn.


Letten op de volgende voedingsmiddelen
Het helpt al enorm om te letten op wat u eet en drinkt. Sommige drankjes en etenswaren kunnen namelijk uw tanden flink verkleuren. Wilt u zo lang mogelijk genieten van stralend witte tanden?
Dan kunt u het beste de volgende voedingsmiddelen laten staan:
– IJs
– Sap
– Azijn
– Thee
– Koffie
– Snoep
– Rode wijn
– Augurken
– Rode bieten
– Energy drankjes

Koolzuurhoudende drankjes
Rode en donkere sausjes zoals ketchup en sojasaus
Natuurlijk is het niet erg als u soms iets van de bovenstaande lijst nuttigt. Toch is het een goed idee om deze voedingsmiddelen zoveel mogelijk te laten staan als u de verkleuring van uw tanden zoveel mogelijk wilt tegengaan. Heeft u zure voedingsmiddelen en/of voedingsmiddelen met veel kleurstoffen erin genuttigd? Dan kunt u het beste na het nuttigen ervan uw mond spoelen met water. Als u dat doet, tasten de voedingsmiddelen uw gebit zo min mogelijk aan.
Deze voedingsmiddelen kunt u prima nuttigen
Naast dat er voedingsmiddelen zijn die u beter kunt laten staan, zijn er ook voedingsmiddelen die u prima kunt nuttigen wanneer u uw tanden heeft laten bleken.
Dat zijn:
– Ei
– Friet
– Melk
– Kaas
– Water
– Yoghurt
– Witte vis
– Groenten
– Mayonaise
– Naturel chips

Al deze voedingsmiddelen tasten de kleur van uw tanden niet tot nauwelijks aan. Bovendien zit in melk, kaas en yoghurt veel calcium. Calcium houdt u tanden en kiezen gezond.


Is roken slecht voor uw tanden?
Zoals u waarschijnlijk al weet, is roken erg slecht voor de gezondheid, maar ook uw gebit. Door te roken kan er aanslag op uw tanden ontstaan, waardoor uw tanden verkleuren. Heeft u uw tanden laten bleken en rookt u regelmatig sigaretten? Dan zult u zien dat uw tanden al vrij snel zullen verkleuren. Dat is natuurlijk zonde. Het beste kunt u stoppen met roken nadat u uw tanden heeft laten bleken.
Houd uw mond fris en gezond
Wij leggen graag uit hoe u het beste voor uw tanden kunt zorgen nadat u ze heeft laten bleken. Het is erg belangrijk om uw tanden na het bleken zo goed mogelijk te reinigen. Poets uw tanden en flos uw gebit dan ook regelmatig. Door dat te doen, voorkomt u namelijk zoveel mogelijk dat er aanslag op uw tanden vormt. Aanslag kan veranderen in tandsteen wanneer u het niet op tijd weghaalt. Tandsteen heeft een donkere kleur, wat er natuurlijk niet mooi uitziet.
Het beste kunt u voor het poetsen van uw tanden een tandpasta gebruiken dat tandsteen tegengaat. Hoe minder kans op tandsteen, hoe beter.
Maak gebruik van de bijhoudbehandeling
Ondanks alle bovengenoemde maatregelen, zullen uw tanden na verloop van tijd verkleuren. Vaak is tussen de 3 á 6 maanden een duidelijke verkleuring van de tanden te zien. Merkt u dat uw tanden niet meer zo wit zijn als kort na de bleekbehandeling? Dan kunt u kiezen voor een bijhoudbehandeling van De Tandenbleker Nederland. Deze behandeling is speciaal voor onze klanten in het leven geroepen.


Wat is de bijhoudbehandeling?
De bijhoudbehandeling is een korte behandeling dat ongeveer 45 minuten duurt. Voordat de behandeling wordt uitgevoerd, wordt eerst de tint van uw tanden opgemeten. Aan de hand van deze meting, kan worden vastgesteld hoeveel tinten uw tanden minder wit zijn dan vlak na de bleekbehandeling. Hierdoor weet onze medewerker precies hoeveel tinten uw tanden weer witter moeten worden om uw tanden weer de witte tint te geven die ze vlak na de bleekbehandeling hadden. Dat is natuurlijk ideaal.
Wacht niet langer met tanden bleken en maak nu een afspraak
Wilt u uw laten tanden bleken? Kies dan voor ons. Want uw glimlach is ons visitekaartje. Met vestigingen in Nederland, België en Marokko durven wij ons dé expert in het tanden bleken te noemen. Maak direct een afspraak en wij laten u weer stralen of bezoek een vestiging bij u in de buurt.

Leave a reply

Wij zijn met meer dan 40 locaties gevestigd in 4 landen.

Hoofdkantoor
Onze diensten
Scroll to top