• Gegarandeerd witte tanden
  • Vestigingen over héél Nederland
  • Veilig en pijnloos
a
detandenbleker-logo
detandenbleker-logo
  • Gegarandeerd resultaat!
  • Vestigingen over héél Nederland
  • Veilig en pijnloos
google-logo

"Wauw! dit werkt ECHT! Mijn tanden zijn superwit geworden..."

★★★★★ 4.8/5 | Bekijk alle reviews.

Wat doet alcohol met onze tanden

0 Reacties

Dat alcohol slecht is voor onze tanden is wel bekend. Maar wat doet alcohol met onze tanden, waarom is het niet goed en wat zijn de gevolgen? We beantwoorden al deze vragen in dit artikel.

Waarom is alcohol slecht voor onze tanden?
Alcohol is slecht voor onze tanden doordat door het nuttigen van alcoholische drank onze speekselproductie afneemt. Speeksel beschermt de tanden als het ware. Het eiwit statherine, wat in speeksel zit, heeft een antischimmel werking. Dit stofje beschermt het tandglazuur, waardoor tanderosie zoveel mogelijk wordt voorkomen. Daarnaast zit er ook histatine in speeksel. Dit is een stofje dat ervoor zorgt dat wondjes in de mond snel worden genezen.
Wanneer u door het regelmatig nuttigen van alcohol onvoldoende speeksel produceert, zult u uiteindelijk last kunnen krijgen van uw gebit.

Hoe weet ik of ik te weinig speeksel produceer?
Nuttigt u regelmatig alcohol en bent u bang dat u te weinig speeksel produceert? U komt erachter of u daadwerkelijk te weinig speeksel produceert, wanneer u vaak droge lippen of een droge mond heeft. Is dat bij u het geval? Dan raden wij u aan om naar de tandarts te gaan. Door het uitvoeren van een paar testjes kan hij erachter komen of u inderdaad te weinig speeksel produceert.

Wat zijn de gevolgen van te weinig speeksel?
Wanneer u te weinig speeksel produceert, is de kans groter dat u last krijgt van tandbederf (tanderosie) en ontstekingen in uw tandvlees. Hierdoor verslechtert dus de gezondheid van uw gebit. Dit kan grote gevolgen hebben voor de rest van uw lichaam.
Welke gevolgen kan een slecht gebit hebben op het lichaam?
Wanneer de conditie van uw gebit is verslechterd, kunt u tanden verliezen. Bovendien kan een slecht gebit ook voor de rest van het lichaam nare gevolgen hebben.
Het kan namelijk leiden tot:
– beroertes
– meningitis
– pneumonie
– hartaandoeningen
en zelfs mondkanker
Pas ook op voor een hoge zuurgraad
Naast dat het veel drinken van alcohol kan leiden tot weinig speekselproductie, is er nog een reden waarom het nuttigen van alcohol niet goed is voor ons gebit. Alcohol heeft namelijk over het algemeen een hoge zuurgraad. Een hoge zuurgraad, betekent een lage PH-waarde. En dat is slecht voor onze tanden. Door een hoge zuurgraad wordt het tandglazuur van onze tanden namelijk aangetast. Het tandglazuur is het beschermlaagje van onze tanden. Wanneer het tandglazuur wordt aangetast, kunt u last krijgen van tanderosie. Wanneer u niets aan de erosie doet, zal het glazuur van uw tanden helemaal verdwijnen. Het onderliggend tandbeen kan er zelfs door worden opgelost.
Daarnaast ziet uw gebit er dankzij de tanderosie er een stuk minder mooi uit. Uw tanden zullen namelijk een stuk geler worden en kunnen zelfs bruine verkleuringen krijgen. Bovendien kunnen uw tanden en kiezen door tanderosie ook kleiner worden en dat ziet er uiteraard ook niet mooi uit.

Geniet met mate
Het is niet erg om af en toe een glaasje alcohol te drinken. Uw tanden zullen daar natuurlijk niet direct van uitvallen. Echter is het wel een goed idee om het nuttigen van alcohol zoveel mogelijk te beperken. Denkt u dat u last heeft van tanderosie of ontstekingen in uw mond? Dan kunt u het beste zo snel mogelijk bij uw tandarts langsgaan, zodat hij uw gebit de benodigde behandeling kan geven.
Of kies voor een biertje
Houdt u wel van een glaasje alcohol op z’n tijd? Dan kunt u het beste gaan voor een biertje, want van alle alcoholische drankjes heeft bier de minst hoge zuurgraad.

Waarom tanden bleken met peroxide afgeraden is

Waarom tanden bleken met peroxide afgeraden is

Tanden bleken met peroxide kan een effectieve manier zijn om de tanden te verbleken, maar het kan ook schadelijk zijn voor het tandglazuur en het tandvlees. Wat is peroxide? Peroxide is een bleekmiddel dat wordt gebruikt in veel tandenbleekproducten. Het kan echter...

De 10 meestvoorkomende oorzaken van gevoelige tanden

De 10 meestvoorkomende oorzaken van gevoelige tanden

Tandgevoeligheid kan een vervelend, maar tijdelijk probleem zijn dat vaak wordt veroorzaakt door bepaalde prikkels zoals temperaturen en bepaalde stoffen. Als je te maken hebt met dit soort tandpijn, vrees dan niet! Hier zijn enkele bekende oorzaken van gevoelige...

Wat doet suiker met onze tanden

Wat doet suiker met onze tanden

Dat suiker slecht is voor het gebit, is bekend. Let daarom op je suiker consumptie. Maar waarom is suiker slecht voor onze tanden? Dat leggen wij in dit blog uit. Waarom is suiker slecht voor het gebit?Wij hebben verschillende bacteriën in de mond. Suiker is slecht...

Is tanden bleken veilig

Is tanden bleken veilig

Tanden bleken lijkt tegenwoordig niet meer een hele bijzondere gebeurtenis. Steeds meer mensen laten hun tanden namelijk bleken. Maar is tanden bleken wel veilig? Of kun je het beter niet doen? Dat vertellen je graag! Of tanden bleken veilig is hangt van de...

Hoe moet je na het tanden bleken voor jouw tanden zorgen

Hoe moet je na het tanden bleken voor jouw tanden zorgen

Wij krijgen na het bleken vaak de vraag. ‘Hoe moet ik mijn tanden verzorgen om mijn tanden langer wit te houden?’ Het is goed om te weten dat je na het bleken van je tanden op een bepaalde manier voor je tanden dient te zorgen. Door dat te doen, houd je zo lang...

Kun je zelf thuis jouw tanden bleken of het beter laten doen

Kun je zelf thuis jouw tanden bleken of het beter laten doen

Sommige voedingsmiddelen kunnen de tanden extra laten verkleuren. Wanneer je graag witte tanden wilt, is de enige mogelijkheid daarvoor het bleken van je tanden. Is het thuis tanden bleken daarom een goed idee of kun je beter de tandarts of een salon bezoeken. Wij...